Dalmacija Split

Iz Geta na periferiju

'Pučko kino' večeras dolazi na igralište u Kopilici. Bit će jako zanimljivo, upad je besplatan i pozvani su svi stanari i aktivisti

Iz Geta na periferiju

Malonogometno igralište između pruge i Hercegovačke ulice u Kopilici, večeras će biti mjesto na kojem će se održati treće po redu privremeno "Pučko kino".

Ovakvim korištenjem prostora direktno se ukazuje na potrebe stanara sa sadržajima, a tema ovog proljetnog kina su organizirani otpori građana. Tom prigodom je odabran film koji priča o borbama indijanskih plemena i stanovnika favela za vrijeme FIFA World Cupa u Rio de Janeiru.

Pred prikazivanje samog filma, s početkom u 20 sati, katalonski duo Madame Gaüc će predstaviti kratku cirkusku točku: "Madame Gaüc Fil", nakon čega slijedi prikazivanje kanadskog dokumentarnog filma "State of exception".

Osim toga, Mašur iz kolektiva "Rad.Ni.K" će raditi live sito za sve one koji žele print na majici kao uspomenu.

Potrebno je samo donijeti svoje majice. Pozivi na ovo privremeno kino se upućuju osobno stanarima, građanima i aktivistima, a ulaznica je besplatna!

Podsjećamo, prvo privremeno "Pučko kino" se organiziralo u sred turističke sezone na Pučkoj u uskom centru grada, a prikazivali su se filmovi koji problematiziraju turistifikaciju gradova na Mediteranu, upravo ono s čime se oni posljednjih godina bore i Getani.

Održalo se i zimsko privremeno kino u kultnom Klubu Zanatlija, a večeras možete uživati u Kopilici, u proljetnom, trećem po redu "Pučkom kinu". 

 

Naslovnica Split