Dalmacija Split

popucao asfalt, rupe na cestama

Tek kad se bujica vode povukla sa splitskih ulica, izronili su prizori koji svjedoče o razornoj snazi vode; Pogledajte prizore štete iz poplavljenih dijelova grada

 popucao asfalt, rupe na cestama

Tek nakon što su se bujice vode koje su jutros preplavile centar Splita povukle s gradskih ulica, izronili su prizori koji govore o snazi vode zbog koja je na mnogim mjestima popucao asfalt.

Pukla glavna vodovodna cijev u Varošu, ogromna količina vode slila se prema centru: brojna kućanstva bez pitke vode, ViK provodi sanaciju

Najveći krater stvorio se na mjestu samog puknuća glavne vodovodne cijevi u Varošu, a na jednoj od fotografija koje je snimio naš fotoreporter jasno se vidi kako je asfalt na nekim mjestima popucao cijelom dužinom ulice te se izdigao 20-ak centimetara.

Iznajmljivači na aparatima: Lako za nas domaće, ali gosti su nam u apartmanu. Tili bi se ljudi otuširat, a nema vode... Zna li 'ko kako se na engleski kaže pukla cijev?

Šteta se još niti nije počela zbrajati, no brojni prizori snimljeni jutros na ulicama Varoša, Spinuta, Cankarjeve poljane, svjedoče o brojnim oštećenjima u centru grada koja će se dugo sanirati.

Naslovnica Split