Dalmacija Split

ne namjeravaju odustati

Prosvjed na Mejašima: 'Zbog nakaradnih pravilnika splitske klubove spašava Solin! Pogoduje se privatnim interesima, nelegalno smo izbačeni!'

ne namjeravaju odustati

Zbog nemogućnosti treniranja i odigravanja utakmica u dvorani OŠ "Mejaši", Malonogometni klub "Mejaši" u srijedu je organizirao prosvjedni hod od dvorane preko Vukovarske ulice. Pridružili su im se brojne kolege iz malonogometnih klubova, predstavnici kotara i stanovnici Mejaša.

Traže termine za treninge i održavanje utakmica u dvorani koja nije samo školska, već je na njihovu inicijativu izgrađen športski centar kojeg pak od 2014. godine ne mogu koristiti.

Kako su nam kazali, dvorana je izgrađena 2008. godine u sklopu projekta "Integralni razvoj lokalne zajednice", uz potporu Europske investicijske banke. Iako je to trebala biti mala školska dvorana, na inicijativu MNK "Mejaši" izgradila se trodijelna dvorana s UEFA dimenzijama malonogometnog terena 40x20 metara, uz tribine za natjecanje, kapaciteta 1200 gledatelja.

Splitski malonogometaši spremaju se u prosvjedni hod Vukovarskom: Opet smo izigrani, školska dvorana je napravljena radi nas, a ne možemo je koristiti!

- Još jednom smo grubo izigrani oko korištenja dvorane u OŠ "Mejaši", koja je izgrađena upravo za naše potrebe i našim inzistiranjem i lobiranjem. Namjera nam je ukazati na nepoštovanje ugovora i projekt "Integralni razvoj lokalne zajednice" po kojem je dvorana i dobila novac za izgradnju. MNK "Mejaši" kao jedini lokalni klub nema termine u toj dvorani, koju istovremeno koriste drugi klubovi, neki čak registrirani izvan Splita - kazao je Mladen Perica, jedan od suosnivača i trenera kluba koji se, kako kaže, naslušao praznih obećanja, no klub i dalje nema termine.

- Ovo nije samo problem samo našeg kluba jer zbog nakaradnih pravilnika splitski klubovi igraju svugdje okolo. Solin spašava splitske klubove! - dodao je Perica.

 

 

U ugovoru stoji, kaže kako se lokalni malonogometni klub navodi kao prioritetni korisnik. Klub je osnovan 1982. godine, a u međuvremenu je u njemu stasalo nekoliko hrvatskih reprezentativaca koji i danas igraju u finalu Prvenstva Hrvatske.

- Ovdje se pogoduje privatnim interesima, a mnogi klubovi koji i nemaju ni sjedište u Splitu, imaju termine za dvoranu. MNK "Mejaši" je nelegalno izbačen iz dvorane 2014. godine iako je dvoranu čuvao i uredno podmirivao sve svoje obaveze. Kako nam se stalno poručuje da se strpimo, poručujemo svima da je našem strpljenju došao kraj. Stoga idemo u prosvjedni hod koji ćemo ponavljati svaki mjesec do ispunjenja naših zahtjeva – poručuju malonogometaši tražeći sastanak s gradonačelnikom i ravnateljicom OŠ "Mejaši" kako bi im se omogućili termini u dvorani.

Vice Mihanović, kotarski predsjednik podržava traženje malonogometaša:

- Držimo da je ovaj klub simbol Mejaša. Osnovan je 1982. kada na Mejašima nije bilo ničega. Znalo se za njega kad se nije ni znalo za Mejaše, kroz njega su prošle generacije i generacije malonogometaša kad ništa nije bilo ovdje osim tog kluba. Stoga Vijeće kotara jednoglasno smatra kako klub treba imati svoje termine u dvorani, ne nauštrb nastave nego u ostalim slobodnim terminima - kazao je Mihanović.

Radovi su gotovi

Nakon šest mjeseci građevinskih radova na nadogradnji OŠ Mejaši, svi zahvati su gotovi, pa će ova škola od iduće školske godine raditi s dodatne tri nove učionice, dva kabineta, pomoćne prostorije i to sve skupa na dodatnih 360 metara četvornih površine.

Lijepa je to vijest za učenike i njihove roditelje, kao i za osoblje škole koji su zaista predugo čekali na ovo proširenje. Škola broji oko 870 učenika u tri smjene, a trend je povećanja broja učenika, pa će od jeseni nastavu pohađati jedan razred više, kazala je ravnateljica Josipa Banić priznavši da bi od iduće školske godine teško orgnazirali nastavu da nisu provedeni radovi na dogradnji koja će sad omogućiti djeci mogućnost brojnih izvannastavnih aktivnosti.

Školski objekt čeka još uporabnu dozvolu te će svečano biti otvoren s početkom nove školske godine, a ukupna vrijednost projekta rekonstrukcije i dogradnje škole iznosi tri milijuna kuna.

 

Naslovnica Split