Dalmacija Split

Nema do domaćeg

Splićani su spremni izdvojiti koju kunu više za hrvatske proizvode: pogledajte koje autohtone delicije na Rivi nude brojni izlagači tradicionalnog sajma HGK-a

Nema do domaćeg

Tradicionalno 22. obilježavanje akcije Kupujmo hrvatsko večeras je započelo na splitskoj Rivi, a ove godine svoje proizvode će dva dana predstavljati 128 domaćih izlagača.

Autohtoni, domaći pršuti, sokovi, sirevi, kozmetički preparati, hrvatski kišobrani, ulja te nezaobilazne rukotvorine i suveniri mogli su se vidjeti na štandovima.

- Obišla sam sve štandove, nešto od ponude i kušala i zaista ima izvrsnih proizvođača i proizvoda. Ovo je jedan od načina na koji se motiviraju i ostali proizvođači da se uključe u ovu akciju i na taj način budu prepoznatljivi, a s druge strane diže se i razina svijesti da je kupovina domaćih proizvoda ujedno i poticanje domaće proizvodnje. Sretni smo što će dva dana akcija "Kupujmo hrvatsko“ ponovno biti prisutna u Splitu i to baš na Rivi- kazala je splitska dogradonačelnica Jelena Hrgović Tomaš dodavši kako gotovo trećinu izlagača čine proizvođači iz Splitsko-dalmatinske županije.

Izbor na sajmu je velik i raznovrstan što se svidjelo domaćima ali i turistima kojima će bogatstvo sajma, a time i Split, ostati u lijepom sjećanju, a kupljeni autohtoni proizvod biti doživotni suvenir.

-Turisti jako dobro reagiraju na štandove tako da sam sigurna da je sajam jedan od naših prepoznatljivih simbola. Ovo je jedna lijepa pozivnica onog najautohtonijeg što imamo i radovat ćemo se da takvih bude još i više- istakla je zamjenica splitskog gradonačelnika.

Na otvorenju je bio i Luka Burilović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore koji je naglasio da je cilj akcije potaknuti što bolji plasman domaćih proizvoda i usluga na domaćem tržištu.

- Jako smo zadovoljni akcijom Kupujmo Hrvatsko u Splitu. Splićani su odlični domaćini otkad smo utemeljili nacionalnu akciju, a građani su pokazali da su spremni izdvojiti koju kunu više kako bi prije svega bili čuvari hrvatske proizvodnje, pomogli hrvatskim proizvođačima i kako bi time očuvali radna mjesta te stvorili pretpostavke za stvaranje novih. Stvaramo i bolju budućnost za našu djecu i unuke da bi zaustavili iseljavanje iz Hrvatske- veli Burilović i dodaje kako se akcija

Kupujmo Hrvatsko nakon Splita nastavlja se i u ostalim hrvatskim gradovima.
 

Naslovnica Split