Dalmacija Split

NEVOLJE U BRAČKOJ ULICI

Radnici oštetili hidrant: bez vode ostali brojni građani, poznati hotel te splitska bolnica!; Evo što su nam kazali u Vodovodu i kanalizaciji

NEVOLJE U BRAČKOJ ULICI

Vodovod i kanalizacija Split oko 15 sati je zaprimio dojavu o puknuću hidranta u Bračkoj ulici koji je oštećen za vrijeme izvođenja radova djelatnika tvrtke "Point". Bez vode su ostali stanovnici Bračke ulice i okolice, hotel "Radisson Blu Resort&Spa" i KBC Split.

- Hidrant je bio spojen na cijev 300 milimetara koju smo morali zatvoriti da bi izolirali kvar. Također, dolaskom na teren istovremeno smo pristupili i otvaranju voda prema bolnici koja ima dvostruko napajanje- kazuje nam Ivica Perić, tehnički direktor ViK-a.

Time je KBC Firule odmah dobio vodu za razliku od stanovnika kojima je došla sat vremena poslije kad je kvar na hidrantu saniran.

- Vodu smo lagano puštali, što je uobičajen postupak kako bi došlo do što manjeg zamućenja vode. Čitavo vrijeme od zaprimanja dojave do rješenja problema smo bili u kontaktu s vatrogascima i gradskim službama. Najvažnije nam je bilo što prije bolnici „dati“ vodu- dodaje Perić.

Naslovnica Split