Dalmacija Split

Škrabotina na ulazu

'Tu je preko mjesec dana, nikako da izbrišu!': turistički vodič 'crveni' se pred turama turista na dnevnoj bazi zbog štete na neprocijenjivom spomeniku u centru Splita

Škrabotina na ulazu

Pred početak turističke sezone, pomislili biste da se gradovi diljem Dalmacije pripremaju za navalu turista na još pokoji način osim instalacijama na stotine bankomata - taj je segment, u Splitu primjerice, riješen. U srcu grada čak ih je pedeset.

Splićani otkrili di 'leži lova': u srcu grada izbrojili smo čak 50 bankomata, situacija je postala bizarna! Saznali smo i koliko se plaća za postavljanje aparata

Čini se da se nijedan turist ni u jednome trenutku neće trebati priupitati gdje su ti aparati za podizanje novca, trošenje će mu itekako biti olakšano. Ali mogao bi se priupitati zašto se na jednome kulturnome dobru našao grafit.

Isto je zanimalo i jednoga splitskog turističkog vodiča - obratio nam se u redakciju s upitom o spornoj 'škrabotini' posred Brončanih vrata kojima svakoga dana provodi ture turista Dioklecijanovim podrumima. Ispripovjedi im sve o povijesti mjesta na kojemu se nalaze, zaobilazeći nekako činjenicu da su vrata o kojima govori - išarana. 

Što je najbolje od svega, grafit stoji ispisan bijelim sprejom na vratima već mjesec dana, a nitko od nadležnih nije dosad učinio ništa. Vodiči se 'crvene' pred turistima na dnevnoj bazi, nadajući se da će osvanuti dan kad će netko konačno obaviti svoj posao.

Naslovnica Split