Dalmacija Split

afrika pod vodom

Malo jača kiša opet napravila probleme: poplavile šahte po ulicama, intervenirali i vatrogasci; Pogledajte kako se Splićani sprdaju s kriminalnom infrastrukturom

afrika pod vodom

Zbog obilne kiše koja je u poslijepodnevnim satima padala na širem splitskom području, vatrogasci su intervenirali četiri puta, ali, kažu, ništa neuobičajeno za takve vremenske uvjete.

Nakon pljuska smo imali četiri intervencije, a radilo se o ispumpavanju okna od dizala i šahti. Nije bilo ništa alarmantno, međutim, ne možemo znati hoće li nam se netko naknadno javiti da mu je poplavljen podrum ili nešto slično - poručili su djelatnici Javne vatrogasne postrojbe

Prema dostupnim informacijama u Splitu je palo najviše 21 milimetar po metru kvadratnom, a toliku količinu oborina očito ne mogu podnijeti splitski šahtovi i ceste, pa su se naši sugrađani, da ne bi zaplakali od muke, malo “narugali” s našim prometnicama.

Na Facebook stranici "Kopilica Live", gospodin “Obećanko” je u videu sugrađanima objasnio kako je riješio problem slivnih voda u Hercegovačkoj ulici, a predstavio je i novi projekt.

Budući da vozi “kopilički” automobil, specijaliziran za otežane uvjete vožnje, “Obećanko” nema problema s cijelim jezerom koje je trenutno na toj lokaciji.Čak je najavio skorašnje postavljanje “privremenog bazena” i nabavku novih prijevoznih sredstava za “Hrvatsku poštu”, koja će umjesto kombijem, pošiljke ubuduće razvoziti amfibijom.

Možda najbolje da u videu pogledate što je sve “Obećanko” predložio ili, bolje rečeno, obećao.

 

 

 

 

Naslovnica Split