Dalmacija Split

doktor Jose

Hoće li palme na Rivi preživjeti? Španjolski stručnjak vratio se u inspekciju stabala napadnitih proždrljivom pipom, evo njegove procjene

doktor Jose

Nakon što je Jose Javier Siguenza, španjolski stručnjak za dendrokirurgiju prije mjesec dana boravio u Splitu kako bi pregledao i tretirao dvije sumjive palme na Rivi, koje je napala palmina pipa, iz "Parkova i nasada" doznajemo kako se Španjolac opet vratio u naš grad kako bi pregledao sve palme.

- Situacija je iznad naših očekivanja - pregledane su sve jedinke od Sustipana do Stobreča i španjolski stručnjak je njihovo stanje ocijenio odličnim - zadovoljan je Gordan Tahirbegović, voditelj odjela održavanja gradskog zelenila u ovoj komunalnoj tvrtki.

Stručnjak je rekao i da su dvije sumnjive palme koje napala pipa dobro, s tim da ova kraj Bobisa koja je bila u najgorem stanju, ima dobre šanse da preživi.

Siguenza je kod nas boravio zadnjih par dana, te je, paralelno s inspekcijom palmi, obavio i injektiranje dozvoljenim sredstvom, s tim da će "Parkovi" i dalje preventivno nastaviti s tretmanom palmi kemijskim sredstvima po već utvrđenom planu.

Naslovnica Split