Dalmacija Split

OPASNO GRADILIŠTE

Budućeg vlasnika atraktivne nekretnine u Splitu na startu očekuje problem; Policija: Hotel na Zapadnoj obali nema nikakvu zaštitu, a u njemu borave osobe sklone kriminalu

OPASNO GRADILIŠTE

Policija i gradska uprava upozorili su tvrtku "Adriatic u stečaju" da gradilište hotela "Marjan", kojega će uskoro staviti na prodaju, predstavlja sigurnosni problem.

kako smo već pisali, ključeve budućeg vlasništva splitskog hotela u rukama čvrsto drži moćni rovinjski koncern "Adris grupa", čiji je "Adria Resorts" u otkup potraživanja već uložio iznos koji je približan ili čak veći od ukupne procijenjene vrijednosti objekta. 

Nekadašnji simbol Splita konačno je spreman za prodaju: Fina ga stavlja na dražbu, doznajemo početnu cijenu, ali i koji moćni konzorcij, po svemu sudeći, u rukama drži ključeve budućeg vlasništva

– S obzirom na trenutni stupanj izgrađenosti hotela "Marjan", te nepostojanje fizičko-tehničkih mjera zaštite, jer nema rasvjete i nedostaju ulazna vrata i ograde kojima bi se spriječio ulazak neovlaštenih osoba u gradilište, u hotelu "Marjan" boravi mladež i osobe sklone kažnjivim radnjama.

Zbog toga je taj objekt na Zapadnoj obali "situacijsko žarište", što potvrđuju intervencije policije i primjedbe okolnih stanara – stoji u dopisu koji potpisuje Dražen Vitez, načelnik PU splitsko-dalmatinske županije.

Zatražio je da Ante Gabelica, stečajni upravitelj "Adriatica u stečaju", žurno razmotri osiguranje dodatne rasvjete objekta u noćnim satima i zatvaranje svih ulaza u objekt.

Upravni odjel za komunalno gospodarstvo Grada istovremeno upozorava da se na južnom pročelju nalazi više oštećenih ploča koje treba ukloniti ili sanirati jer predstavljaju opasnost za prolaznike.

Upravitelj Gabelica kaže da "Adriatic u stečaju" nema novca da bi mogao krenuti u sanaciju, jer je račun blokiran s troškovima parničnih postupaka koje je pokrenuo njegov prethodnik.

– Kada Fina na javnoj dražbi proda hotel "Marjan", novi vlasnik će osigurati gradilište – kazao je Ante Gabelica.

Naslovnica Split