Dalmacija Split

izvidi širih razmjera

Državno odvjetništvo i krim policija imaju pune ruke posla s Marjanom: 'Sve je pokrenuto temeljem tekstova u novinama, najviše u Slobodnoj Dalmaciji te podnesenih kaznenih prijava građana'

 izvidi širih razmjera

Državno odvjetništvo provodi izvide širih razmjera o Marjanu. Uključeni su županijsko i općinsko državno odvjetništvo, kao i kazneni i građanski odjel, kako doznajemo.

DORH u Splitu provodi izvide zbog sumnje na počinjenje više kaznenih djela. Prenošenje zaraznih bolesti životinja i organizama štetnih za bilje, što je kazneno djelo iz članka 206. Kaznenog zakona, kazeno djelo pustošenje šuma po članku 209., te za kazeno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, čl. 215. KZ.

- Provode se izvidi u suradnji sa Policijskom upravom Splitsko-dalmatinskom, sektorom kriminalističke policije, ali o tome vam ne mogu ništa reći jer su izvidi tajni. Sve je pokrenuto temeljem objavljenih tekstova u dnevnim i tjednim listovima, najviše u Slobodnoj Dalmaciji, a također i temeljem podnesenih kaznenih prijava od strane građana - izjavila nam je glasnogovornica Županijskog državnog odvjetništva Rene Laura.

Krim policija inače ima pune ruke posla s Marjanom, naime, osim DORH-a tamo su ih poslali iz Ministarstva poljoprivrede, kako nam je potvrđeno iz Državnog inspektorata.

- Ministarstvo poljoprivrede je dana 13. ožujka 2019. godine Ministarstvu unutarnjih poslova proslijedilo na nadležno postupanje prijave koje se odnose na radove u park šumi Marjan, a vezano uz „proglašenje izravne opasnosti od elementarne nepogode". Šumarska inspekcija Državnog inspektorata nema spoznaja o postupanju službenika Ministarstva unutarnjih poslova. - navodi se u odgovoru.

Dodajmo ovome da su mediji objavili kako je količina nedoznačenih posječenih stabala u park-šumi daleko veća od 19 koliko se u početku govorilo od strane nadležnih.

 

Naslovnica Split