Dalmacija Split

redari na terenu

Stanarima Kopilice pred nosom iskrcali azbest, odlaganje opasnog građevinskog otpada odobrio je Grad?! Građani digli paniku, stigli kamioni koji skupljaju toksični 'šut'

redari na terenu

Nakon što je jučer stigao drugi kamion od, kako tvrde, 20-ak najavljenih teretnih vozila s građevinskim otpadom i zemljom, stanari željezničkih kuća u Kopilici, zaustavili su daljno iskrcavanje materijala na mjesto koje su gradski poglavari odlučili učiniti autobusnim kolodvorom.

Naime, uočili su kako se među šutom nalaze i komadi “trnite”, lijevanog azbestnog materijala koji je opasni otpad i zabranjeno mu je korištenje u gotovo cijelom svijetu.

Na poziv stanara jutros su komunalni redari izašli na teren kako bi utvrdili stvarno stanje i okolnosti. Susjedima je rečeno kako će se otpad sanirati, te premjestiti na za to primjerenu lokaciju, a što se tiče prijava, to im komunalci nisu znali odgovoriti.

Kako neslužbeno doznajemo, Grad je usmeno odobrio privremeno odlaganje građevinskog otpada koji nastaje tijekom aktualnih radova na obnovi Hercegovačke ulice, od raskrižja sa Solinskom do Puta Stinica.

Naravno, odmah smo kontaktirali nadležne u gradskoj upravi kako bismo provjerili točnost navoda stanara Kopilice, objavit ćemo ga čim dobijemo odgovor.

U međuvremenu u Kopilicu su stigli kamioni koji skupljaju opasni otpad.

Naslovnica Split