StoryEditorOCM
Dalmacijasvjetski dan sindroma down

Puno dvorište pjesme, plesa i šarenih bičvica: ekipicu iz 'Juraja Bonačija' posjetila Lorena Bućan, njihovom oduševljenju nije bilo kraja

Piše Ana Franić
21. ožujka 2019. - 19:07

Smijeha, pjesme, plesa i pozitivne energije nije nedostajalo u četvrtak ujutro u dvorištu Centra za odgoj i obrazovanje "Juraj Bonači", gdje su se šarene čarapice navlačile na tiramol u povodu Svjetskog dana sindroma Down.

Djeca, korisnici i mnogi gosti, nisu propustili priliku na tiramol postaviti različite čarapice kako bi potaknuli na razumijevanje i osigurali im kvalitetniji i bolji život u našem društvu.

– Šarene čarape simbol su osoba s Down sindromom, a mi im želimo pokazati i ukazati da smo svi jednaki u različitosti i da smo bogatstvo ove zajednice. Želimo ih što više integrirati i uključiti u rad, društvo i cijelu zajednicu.

Oni su kao djeca sunca jer kada ste kraj njih ne možete biti tužni, nego samo radosni jer oni zrače posebnom energijom. Ljubavi, pjesme i zajedništva kod nas nikada ne nedostaje – rekla je Snježana Čotić, ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje "Juraj Bonači".

Pjevanje i ples omiljene su im aktivnosti, a u trenutku kada je mikrofon preuzela Splićanka Lorena Bućan, veselju nije bilo kraja.

Dobro oni znaju tko je Lorena i koje mjesto je osvojila na Dori, uspjeli su se s njom i fotografirati i dobiti autogram, a nije trebalo puno da joj se i sami pridruže na skalinama i zajedno zapjevaju velike hitove uglas.

– Biti s njima znači mi puno jer kada vidim njihova nasmiješena lica, presretna sam. Stalno me pitaju kako mi je bilo na Dori, sve oni znaju i prate. Odlični su i čast mi je zapjevati s njima – kazala je Lorena.

Svjetski dan sindroma Down obilježava se na prvi dan proljeća, 21. ožujka, jer taj datum predstavlja tri kopije kromosoma 21 koji je jedinstven za osobe s Down sindromom.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 01:25