Dalmacija Split

Odrasli mogu od njih učiti

Humanitarna akcija malih ljudi velikog srca: trećaši s Kmana 'mućkali' sokove i prodavali ih na velikom odmoru, a prikupljeni novac darovat će bolesnim prijateljima

Odrasli mogu od njih učiti

Sokoviiii, soooookooooviiiiii… Još malo pa nestaloooo!!!! - kao na pazaru, padale su ponude i naplaćivani zdravi napitci u atriju Osnovne škole "Kman - Kocunar".

Prilazimo mladiću za štandom da nam kaže nešto više o samoj humanitarnoj akciji, ali nije bio raspoložen. Vremena je malo, svega 20 minuta, ko mali odmor, da prodaju što više smoothieja i sokova.

- Pet kuna je jedan!

- A za što prikupljate novac?

- Za dvoje djece - tajnovit je Roko, učenik 3.a razreda i samo jedan od inicijatora male, a istovremeno enormno velike humane priče roditelja i "trećaša". Tijekom poslijepodnevnog velikog odmora u petak su prikupljali novac za dvoje zdravstveno i životno ugroženih đaka njihove škole.

Akciju su nazvali ”Zdravljem za zdravlje”, ali je izazvala i veliku sreću svih sudionika te pokoju suzu odraslih.

Anita Babić, koordinatorica vijeća učenika te osmoljetke pojasnila je da je humanitarna prodaja napitaka samo jedan mali dio projekta Vijeća učenika Grada Splita "Djeca su odraz svojih roditelja, oni nam trebaju biti primjer” u kojem sudjeluje i njihova škola, a ima za cilj organizaciju zajedničkih aktivnosti roditelja i djece.

Naravno, u planu su i nove akcije, a koliko je ova kacija polučila rezultate jasno pokazuje reakcija Majde Sokol, učiteljice 3.a razreda, glavne i odgovorne za ovu veliku humanu priču, koja nije mogla skriti ponos.

- Ovo je bilo lijepo iskustvo, promicali smo zdrav način života, suosjećajnost i empatiju prema onima koji su potrebiti i dokazali da zajedništvom možemo postići puno toga. A kako roditelji trebaju biti primjer, zapravo su danas pokazali svojoj djeci - zaključila je ponosna učiteljica.

Humanost malenih trećaša će vas raznježiti: pripremili su zdrave sokove koje će sutra prodavati u OŠ Kman-Kocunar, a novac će donirati bolesnim prijateljima

Naslovnica Split