Dalmacija Split

OBNOVA VOZNOG PARKA

Banovina kupuje dva auta: moraju biti bijele, sive ili srebrne boje, garancija na hrđu treba biti dugogodišnja, a potrošnja goriva mala; Gradska uprava ima i još jedan zanimljivi, specijalni zahtjev

OBNOVA VOZNOG PARKA
I Hyundai bi mogao ući u krug kandidata za ovaj ugovor

Uskoro bi vozni park Banovine trebao biti obogaćen s dva nova automobila.

Poziv za dostavu ponuda potencijalnih dobavljača objavljen je u Službenom glasniku Grada, a procijenjena vrijednost posla iznosi 200 tisuća kuna s PDV-om. Kao kriterij za odabir navedena je ekonomski najpovoljnija ponuda s najnižom cijenom, a traži se "benzinac" s pet sjedećih mjesta i prednjim pogonom, četverim ili peterim vratima, te najmanje 1300 "kubika" radnog obujma.

Najmanja potrebna snaga motora je 75 "konja", a najveća potrošnja 6,5 litara. U gradskoj upravi zaželjeli su da vozila budu bijele, sive ili srebrne boje, a odbojnici u boji karoserije. Rok za dostavu ponuda je do 8. veljače, a prinove u voznom parku trebale bi biti isporučene unutar 20 dana od sklapanja ugovora.

Automobil mora imati jamstvo na najmanje pet godina, garanciju na prohrđavanje od najmanje osam godina, te mobilno jamstvo (vuča vozila) u minimalnom petogodišnjem uz asistenciju.

Kao što je vidljivo iz same procijenjene vrijednosti ugovora i ostalih natječajnih specifikacija, ne radi se o luksuznim limuzinama, nego o osobnim automobilima srednje klase, kao što su, primjerice, Opel Corsa, Citroën C3, Kia Rio ili Hyundai i30.

Uz standardnu opremu, kao što su sustav protiv blokiranja kotača (ABS), daljinsko centralno zaključavanje, grijač stražnjeg stakla, zračni jastuci za vozača i suvozača... automobil prilikom isporuke mora imati pun spremnik goriva, a tu je i zanimljiv zahtjev ponuditelju koji mora dati "bezuvjetnu suglasnost za ugradnju GPS sustava", tako da će se gradski službenici moći pratiti "u metar". 

Naslovnica Split