Dalmacija Split

natopljena dalmacija

Predah od kiše neće dugo trajati: pred nama su dva hladna i burovita razdoblja; Sunce izmamilo Splićane i turiste na Rivu, pogledajte što su zabilježili naši fotoreporteri

natopljena dalmacija

Nakon više od dva dana skoro neprestane kiše, oborine su danas tijekom ranog poslijepodneva prestale u većem dijelu Dalmacije. Jutros oko 8 sati centar Splita "zasula" je tuča, u Sinju je pao snijeg... No vremenska prognoza sugerira nam da je ovo samo kratkotrajni predah.

Pojavljivanje sunca izmamilo je ljude na splitske ulice, radnici Parkova i nasada uređivali su palme na Rivi, a naši fotoreporteri sreli su i turiste koji su razvedravanje iskoristili za šetnju i fotografiranje.

U Solinu 85 litara

Evo količina kiše u litrama po četvornom metru (podaci su preuzeti sa stranice Pljusak.com) koja je pala od ponedjeljka do danas u 13 sati na području Dalmacije:

Biograd 42

Zaton kod Šibenika 47

Šibenik (Vidici) 53

Sinj (Pavići) 60

Čiovo 60

Split (Spinut) 50

Solin 85

Brač (Lučice) 46

Hvar (Starigrad) 32

Makarska 58

Korčula (Kočula) 75

Dubrovnik (Gruž) 34

Stiže bura

Nakon prolaznog smirivanja vjetra, na Jadranu će od četvrtka ponovno jačati bura, koja će se proširiti na cijeli Jadran pa će i na jugu zahladnjeti, javlja HRT

Bit će promjenljivo sa sunčanim razdobljima, samo rijetko uz povremenu kišu - u četvrtak uglavnom na sjevernom dijelu, gdje je još moguća i susnježica, a od petka na južnom. U drugom dijelu nedjelje i početkom novoga tjedna poveća se vjerojatnost za ponovno češću i obilniju kišu.

Krajem sljedećeg tjedna niže temperature

Norveški meteoinstitut Yr.no, pak, u svojoj dugoročnoj prognozi najavljuje kako će sredinom sljedećeg tjedna, nakon novog "vala" kiše i juga početkom tjedna, zapuhati jaka bura, a za Split je najavljeno da bi se temperature u četvrtak 31. siječnja mogla spustiti i do nule, što uz buru nije nimalo ugodno.

Američki Accuweather za prvi tjedan veljače u Splitu najavljuje prolaznu kišu, uglavnom lijepo vrijeme, s najnižim dnevnim temperaturama od 5 stupnjeva, a najvišima oko 13 stupnjeva.

Naslovnica Split