Dalmacija Split

Čuvaju okoliš

Konačno se moderniziraju: splitska komunalna tvrtka uvodi e-račun, a uskoro će i web-portal i call centar; Pokrenuta i nagradna igra za potrošače, evo što možete osvojiti

Čuvaju okoliš

Splitski “Vodovod i kanalizacija”, koji djeluje na području četiri grada i devet općina, od sljedećeg tjedna svojim potrošačima nudi novu uslugu – plaćanje potrošnje vode preko e-računa. Pa ako želite prvo smanjiti upotrebu papira, olakšati sebi dostavu računa i samo plaćanje preko interneta, samo trebate aktivirati uslugu ViK e-račun.

- Želimo našim potrošačima pružiti mogućnost poslovanja elektronskim putem, osigurati jednostavnije i brže primanje računa, a sve to je dio našeg projekta kako poboljšati usluge naše komunalne tvrtke prema potrošačima. Jer osim nove mogućnosti plaćanja troškova e-računom, u pripremi je i web-portal na kojem će svaki korisnik moći pratiti svoje troškove, pretplatu, dugovanje... U završnoj fazi je i oformljenje call-centra, gdje će građani bez previše lutanja i uzaludnih telefonskih poziva doći do potrebne informacije – doznajemo od Tomislava Šute, direktora splitske komunalne tvrtke, koji je dolaskom na čelo ViK-a “zasukao” rukave te krenuo s modernizacijom firme, koja nažalost odavno slovi kao mjesto političkog uhljebljivanja.

Pa i u tom smjeru, “skidanja” tog epiteta, mladi direktor uvodi i kontrolu rješavanja predmeta u samoj tvrtki. Odnosno, modernim alatima pratit će se vrijeme rješavanja predmeta, neće biti više “zavlačenja” stranaka i odugovlačenja procesa za rješenje nekog problema.

No vratimo se na e-račun koji ViK uvodi kao prva splitska komunalna tvrtka. Građani koji žele primati iznos potrošnje vode elektronskim putem mogu uslugu aktivirati na četiri načina. Prvi je internetskom aktivacijom e-račun na web stranici ViK-a, druga je preko internetskog bankarstva aktivacijom usluge i-račun, a to je moguće u Privrednoj banci Zagreb, Zagrebačkoj banci, Hrvatskoj poštanskoj banci, Addiko banci i OTP banci. Treći izbor je preko servisa E-pošta u svakoj pošti ispunjavanjem potrebnog formulara, ili jednostavnim zahtjevom koji ćete ispuniti u ViK-u, te ubuduće račune primati na mail adresu.

Stoga vas iz ViK-a pozivaju da papirnati, zastarjeli način plaćanja računa jednim klikom pošaljete u – povijest. A samim smanjenjem uporabe papira čuvate i okoliš.

Nagradni natječaj

U povodu uvođenja e-Računa, čime digitaliziramo poslovanje i čuvamo okoliš, Vodovod i kanalizacija Split daruje 50 novih korisnika e-računa s 50 staklenih boca zapremine 500 ml s neoprenskom navlakom, uzicom za nošenje, natpisom #VodaJeŽivot i web adresom VIK-a (www.vik-split.hr), objavio je VIK na svojoj web stranici.

Pravo na sudjelovanje u nagradnom natječaju, objašnjava se, imaju korisnici usluga Društva i to fizičke osobe koje primaju i redovito plaćaju račune i koje su aktivirale uslugu e-Računa. PSD

Naslovnica Split