Dalmacija Split

predstavljen povjerenik

Zekanović u Splitu: Hrast ovdje ima novi uzlet i mnogo novih članova koji se pridružuju

 predstavljen povjerenik

- Stranka Hrast - Pokret za uspješnu Hrvatsku ima novi uzlet u Splitu i mnogo novih članova koji se pridružuju. Siguran sam da ćemo u ovome gradu uskoro biti relevantan politički faktor – na uvodu je kazao Hrvoje Zekanović, saborski zastupnik koji je u petak na Rivi predstavio splitskog povjerenika stranke Hrast - Lovru Meštrovića.

- Bit ćemo nova snaga, a sve što je dobro, istinito i lijepo ćemo podržati, makar to i neka druga stranka predloži. Bit ćemo konstruktivni u isticanju onoga što se propušta, ali i kritični prema onome što se loše čini – među ostalim je kazao Meštrović.

Potkrijepio je riječi konkretnim primjerima. Pohvalio je projekt sanacije odlagališta otpada Karepovac, ali je i kritizirao gradsku vlast zbog smanjenja sredstava za kotareve. Usporedivši ih s malim gradovima, kazao je da bi se u ovom slučaju trebalo primjenjivati načelo supsidijarnosti, odnosno da se sve što može obaviti vlast na nižoj razini, ne prepušta višoj vlasti.

S tim ciljem, predložio je da bi Banovina za svaki kotar trebala odvojiti milijun kuna, što je, izračunao je Meštrović, manje od tri posto današnjeg gradskog proračuna.

Naslovnica Split