Dalmacija Split

odgovor rivalima

HDZ reagirao na ironičnu čestitku splitskog SDP-a: Očekivali smo od njih konkretniju retoriku nakon stalnih političkih poraza i katastrofalnog upravljanja gradom i državom

odgovor rivalima
Dr. Krešimir Čaljkušić

Splitski HDZ reagirao je na ironičnu čestitku lokalnog SDP-a za 29. godišnjicu osnutka, a priopćenje kojeg potpisuje Krešimir Čaljkušić, predsjednik Vijeća Gradskog kotara Žnjan, prenosimo u cijelosti.

Ironični do boli: pročitajte kako su SDP-ovci čestitali splitskom HDZ-u 29. godišnjicu osnutka

- Da je napad najbolja obrana, premda nesuvisao i politički nekorektan, dobro znaju u splitskom SDP-u. Obrana cinizmom u nedostatku argumenata pokušaj je mladog SDP-ovca Igora Ćurkovića da svoju stranku učini, premda i na dan, politički relevantnom. Međutim, njegovo pamćenje je vrlo selektivno. Nakon više uzastopnih političkih poraza, katastrofalnog upravljanja Gradom i državom, očekivali smo nešto konkretniju retoriku, prijedlog ili akciju, ali smo se prevarili. Rezultati rada SDP-a jasni su i mjerljivi, a rezultati razdoblja 2013.-2017., koje mladi Ćurković olako zaboravlja (premda mu je otac u tom periodu predsjedavao Gradskim vijećem), svima su već dobro poznati.

Sanacija Karepovca, uređenje Žnjana, proces izmještanja kolodvora, izgradnja OŠ Pujanke i dovršetak OŠ Žnjan-Pazdigrad, dogradnja OŠ Mejaši, ulaganje u komunalnu gradsku infrastrukturu, rad na rješavanju prometnih problema i vraćanje dugova samo su dio iz niza konkretnih aktivnosti trenutne vlasti. Kolegi iz SDP-a od srca poručujemo da umjesto pisanja ispraznih pamfleta svoju političku energiju konkretiziraju pravim, a ne ironičnim prijedlozima. Da, prije 29 godina osnovana je
Hrvatska demokratska zajednica, a rezultat rada i iznimna razina povjerenja koje uživa gotovo tri desetljeća nakon, kristalno je jasna: najsnažnija politička opcija na svim razinama kao i uzastopne pobjede na svim izborima u posljednjih 5 godina.
Politička bilanca s druge strane? Tri predstavnika u Gradskom vijeću - stoji u reakciji.
 

Naslovnica Split