Dalmacija Split

podbadanje rivala

Ironični do boli: pročitajte kako su SDP-ovci čestitali splitskom HDZ-u 29. godišnjicu osnutka

podbadanje rivala

Iz splitskog SDP-a danas su na ironičan način čestitali 29. godišnjicu lokalnim rivalima iz HDZ-a. Priopćenje koje potpisuje Igor Ćurković, član Gradskog odbora SDP-a Split, prenosimo u cijelosti.

"Gospodo iz HDZ-a Split, sretna Vam dvadeset i deveta godišnjica! Hvala vam što ste se svih tih godina trudili svoje ideale, koje ste utkali u temelje svoje stranke, utkati u društvo našega grada i naše države. Hvala što ste radnike naučili da žive u blagostanju i bez tvornica i bez radnih mjesta.

Hvala vam na pretvorbi i privatizaciji. Hvala što ste obrazovanje učinili "vodećim" u Europskoj uniji, a da pritom ni zdravstvo niste zanemarili, pogotovo liste čekanja. Hvala što ste javni prijevoz učinili besplatnim. Hvala i na novim prugama i vlakovima, na novim kolodvorima. Hvala što ne opterećujete gradsku i javnu upravu novim zaposlenjima i što je birokracija u vašem riječniku nepoznat pojam.

Hvala što ste sve to postigli i bez da ste poreze i prirez povećali. Da neduljim, već da parafraziram Slavka Štimca iz filma „Sjećaš li se Dolly Bell?", hvala vam što svakoga dana, u svakom pogledu, sve više i više napredujemo!".

 

Naslovnica Split