Dalmacija Split

rat grafitima

Nema smirivanja tenzija: nakon tjeralice za Bujancem poslana prijeteća poruka i Igoru Štimcu

rat grafitima

Nema smirivanja tenzija nakon ispada Velimira Bujanca, urednika i voditelja TV emisije Bujica koji je prilikom gostovanja Igora Štimca nekadašnjeg lidera Torcide i prvog predsjednika Našeg Hajduka, pokojnog Žana Ojdanića, nazvao Jovanom.

Nije slučajno, nije baš da se taj "gaf" dogodio tek uzgred, jer i unatoč isprikama Bujanca strasti su uzavrele.

Od tada nižu se samo žestoke reakcije na sve izrečeno. I to ne bez razloga, Žan Ojdanić je bio ikona navijačkog pokreta u Splitu, lider i prijatelj, hrvatski branitelj i njegovo spominjanje u takvom kontekstu je bilo izuzetno uvredljivo.

Tko stoji iza tjeralica za Bujancem? Naš Hajduk: Bata je ovaj put prešao sve moguće crte, ali nismo mi; Izvori bliski voditelju: Raskrinkao je jednog saborskog zastupnika iz Splita

Usred Splita osvanula tjeralica za Bujancem

Do te granice da su i Naš Hajduk i Torcida istu večer reagirali na društvenim mrežama prozivajući i Bujaneca i Štimca.

Da se cijela situacija neće smiriti odmah se znalo po prvim grafitima ispisanim po Splitu, na dnu Kocunara i ulaska u Pujanke. Danas su pak u centru grada osvanule i potjernice za Bujancom kojeg se traži "dead or alive".

U samom centru grada je pak osvanuo grafit "posvećen" Igoru Štimcu, nimalo ugodnog sadržaja koji je pokrenuo i jake policijske snage s obzirom na to da je na zidu osvanula prijeteća poruka.

Hajduk istražuje Štimčeve navode u Bujici, oglasila se i Četvrta gardijska brigada: Propitkivati domoljublje navijača Hajduka je nedopustivo!​

Gostovanje Igora Štimca u 'Bujici' izazvalo lavinu reakcija: Obranit ćemo spomen na naše prijatelje, na svaki mogući način

Nešto se veliko kotrlja, ozbiljne su prijetnje izrečene, nekima i kao upozorenje preko koje se granice ne smije prijeći.

No da će se sve ovo brzo smiriti i da će se prijeći preko svega ne treba očekivati. Vjerojatnija je opcija da ćemo vidjeti još poruka ispisanih po splitskim zidovima.

Naslovnica Split