Dalmacija Split

još ljepša i starija

Radnici ispravili 'greškicu' na Pjaci, nakon što su ispilali kamene ploče postavili nove iz skladišta; A sad ćemo pričekati koje desetljeće da 'uvate patinu'...

još ljepša i starija

Radnici tvrtke "Point Split", gradskog koncesionara za održavanje pločnika koji je prošlog tjedna po HEP-ovu nalogu nestručno ispilao kamene ploče na Pjaci, u četvrtak su dovršavali pokrivanje oštećenog dijela Narodnog trga.

Važno arheološko otkriće na Pjaci u sjeni velikog skandala: ispilali stare kamene ploče, gradski oci prijavili vlastitog koncesionara; Opara: Ovo je devastacija!

Naravno, kako su nam tada kazali iz te privatne firme, u svojem skladištu su imali baš takav kamen, pa je taj dio srca Splita, rekli bi zlobnici, postao ljepši i stariji.

Devastacija na Pjaci: 'Nikakva greška nije napravljena, dobro, je neka greška, ali nije velika. Imamo takav kamen u skladištu, vratit će ćemo sve kako je bilo'

Godine korištenja i ovog će puta sigurno učiniti svoje, pa će ploče uhvatiti patinu, poput onih postavljenih prije gotovo četiri desetljeća, koje su stradale pod zupcima pile umjesto da su oprezno bile izvaljene i zatim vraćene na svoje rezervirano mjesto.

Pjaca neznanja: kako je ovo moguće i jesmo li svi poludjeli?!

Naslovnica Split