Dalmacija Split

za tjedan dana kreće montaža

Jesmo li se štufali i ispuhali adventsku bajku? Dio kućica na Rivi ostao bez vlasnika, a za neke lokacije nije stigla niti jedna jedina ponuda

za tjedan dana kreće montaža

Na drugi krug poziva za dostavljanje ponuda za izlaganje, prezentaciju i prodaju proizvoda i usluga na manifestaciji Zimski akvarel, adventske i božićne svečanosti u Splitu, koji je objavljen na stranicama tvrtke "Spalatum D.M.C.", stiglo je pet ponuda. Od toga su tri bile za ugostiteljske kućice, jedna za trgovačke kućice na Rivi i jedna na Trgu Gaje Bulata. Za zonu "Pošta" nitko se ni u ovom krugu nije javio, tako da u tom dijelu grada ipak neće biti postavljena nijedna kućica.

Predstavnica Grada Antonija Maletić, Mariana Pivalica iz TZ-a grada Splita te Tomislav Plazibat kao predstavnik agencije "Spalatum D.M.C." činili su povjerenstvo koje je jučer u prostorijama agencije otvaralo i evidentiralo pristigle ponude.

Tvrtka "Referte" ponudila je 48.000 kuna za kućicu na Rivi u kojoj će se pružati ugostiteljske i restoranske usluge. Tvrtka "Riba Dražen" 23.000 kuna je ponudila za trgovačku kućicu na Rivi, a alternativne ponude su im kućice istog tipa, ali na drugim dvjema pozicijama za koje je ponudila po 20 tisuća kuna.

"Control Master" je iznos od 42.500 kuna ponudio za kućicu na Rivi ugostiteljskog karaktera, a alternativa su mu druge dvije kućice istog tipa za koje je ponudio ukupno 80.949 kuna.

OPG Šarić Ante u drugom krugu poziva za preostale kućice na blagdanskoj manifestaciji javio se za kućice na Trgu Gaje Bulata. Prvi izbor mu je kućica za koju je ponudio 5010 kuna, dok je za druge dvije kućice u istoj zoni ponudio 5010 kuna i 5000,3 kune.

Tvrtka "Tiramoli" ponudila je najviši iznos za ugostiteljsku kućicu na Rivi u iznosu od 61.900 kuna.

– Najprije moramo iz ponuda utvrditi jesu li se svi javili za sve alternative pa ćemo točnije znati. Trenutačno ne možemo utvrditi koliko će kućica ostati prazno, odnosno koliko ih se neće postaviti. No, kako sada stvari stoje, najmanje dvije trgovačke kućice na Rivi i dvije ispred Trga Gaje Bulata ostat će prazne. One kućice za koje se nitko nije javio neće biti postavljene jer za treći krug poziva više nema vremena i kućice se 26. studenoga moraju početi postavljati – kazao je Ante Šunjić, direktor tvrtke "Spalatum D.M.C.", potvrdivši da se nitko nije javio ni za zonu "Pošta", tako da u tom dijelu grada ovog adventa neće biti kućica.

– Zadovoljni smo brojem pristiglih ponuda i brojem iznajmljenih kućica. Zona "Pošta" je ove godine prvi put ponuđena i evo pokazalo se da je i dalje atraktivnija zona ispred Galerije umjetnina, a kako će biti sljedeće godine i hoće li ta zona i dalje "ostati", to ćemo još vidjeti – za kraj je rekao direktor agencije "Spalatum D.M.C."

Dugotrajna prognoza: promjenjivo s kišom, ali ne prehladno

Prema dugoročnoj vremenskoj prognozi, vrijeme za nadolazeće blagdane ne bi trebalo biti savršeno, ali temperature neće biti niske. Za otprilike polovinu dana u prosincu najavljuju da će biti sunčano, dok se za ostatak predviđa kišno vrijeme.

emperature zato neće biti niske, ne bi trebalo biti niže od osam Celzijevih stupnjeva, a uglavnom bi tijekom dana trebalo biti od 11 do 14 Celzijevih stupnjeva.

Drugi krug: stižu i Osječani

Nakon provjere dokumentacije Povjerenstvo za ocjenjivanja sadržaja ponuda objavilo je kako će nakon drugog kruga još četvero podzetnika dobiti priliku potpisati ugovor za sudjelovanje u "Zimskom akvarelu". Među njima na Rivu stižu tvrtka "Control Master" iz Osijeka čiji vlasnici imaju i klub "Zentu" na mjestu nekadašnje "O'Hare", te "Tiramoli" koji imaju nekoliko ugostiteljskih objekata u Splitu.

Za poljički soparnik će biti zadužen OPG Ante Šarića iz Trnbusa, a za dalmatinske delicije Riba Dražin iz Kaštel Kambelovca. Manifestacija počinje prvog dana prosinca koncertom Giuliana na Rivi, a od zvučnijih imena najavljeni su još Hari Rončević, klapa Šufit, Dalmatino, Četiri tenora, klapa Iskon, Slavonija band i Neno Belan & Fiumens.

Nakon provjere dokumentacije Povjerenstvo za ocjenjivanja sadržaja ponuda objavilo je kako će nakon drugog kruga još četvero podzetnika dobiti priliku potpisati ugovor za sudjelovanje u "Zimskom akvarelu". Među njima na Rivu stižu tvrtka "Control Master" iz Osijeka čiji vlasnici imaju i klub "Zentu" na mjestu nekadašnje "O'Hare", te "Tiramoli" koji imaju nekoliko ugostiteljskih objekata u Splitu.

Za poljički soparnik će biti zadužen OPG Ante Šarića iz Trnbusa, a za dalmatinske delicije Riba Dražin iz Kaštel Kambelovca. Manifestacija počinje prvog dana prosinca koncertom Giuliana na Rivi, a od zvučnijih imena najavljeni su još Hari Rončević, klapa Šufit, Dalmatino, Četiri tenora, klapa Iskon, Slavonija band i Neno Belan & Fiumens. Ivan Kaštelan
 

 

Naslovnica Split