Dalmacija Split

lionsi iz splita i linza pošumljavali kod zadnje vidilice

Marjan pomlađen česminom i čempresima

lionsi iz splita i linza pošumljavali kod zadnje vidilice

Lions klubovi “Split” i “Linz” iz Austrije u petak su zasadili 14 sadnica čempresa, borova i česmine na Marjanu, točnije na predjelu Pleća, koji se nalazi na putu Umberta Giromette, kod zadnje vidilice.

- Ove stablašice su odabrane prema novodonesenom projektu zaštite ekosustava na Marjanu za razdoblje od 2008. do 2017. godine Šumarskog fakulteta u Zagrebu, koji predviđa sadnju autohtonih biljaka - kazao je o akciji Branko Dragičević, predsjednik Lions kluba “Split”, naglasivši da je od nekoliko ponuđenih lokacija Uprave Park-šume Marjan i “Parkova i nasada”, odabrana ona uz zadnju vidilicu, kako bi se zbog blizine prometnice Lionsi mogli i dalje brinuti o stablima.

Akcija je ušla u program proslave Sudamje, a postat će tradicionalna. Lions klub “Linz” se pobratimio sa splitskim klubom u rujnu prošle godine, a u posjetu Splitu je njihovih 15 članova. Dr. Robert Buder, predsjednik austrijskog kluba, oduševljen je ljepotama grada i okolice, a obećao je ponovno doći vidjeti kako napreduju stabla.

Sadnice su donacija Hrvatskih šuma Split, a posađene su uz nadzor djelatnika Park-šume “Marjan”.

f. nejašmić

Naslovnica Split