Dalmacija Split

s liste hdz-a

Novi predsjednik GK-a Žnjan je liječnik u KBC-u i asistent na fakultetu, otkrio nam je kako misli unaprijediti život u kvartu: Prioritet je prometno povezivanje...

s liste hdz-a

Gradski kotar Žnjan, nakon ponovljenih izbora, konačno ima novog predsjednika – dr. Krešimira Čaljkušića s kandidacijske liste HDZ-a, koji je izabran na konstituirajućoj sjednici kotarskog Vijeća, kao i njegov zamjenik i stranački kolega Ivan Punoš.

Nakon trakavice koja je što se tiče izbora vodstva kotara trajala još od lipnja, Čaljkušić je ovom prigodom zahvalio svim susjedima koji su prepoznali program i zalaganje liste HDZ-a, kojoj su u velikoj većini dali svoje povjerenje.

– Još jednom pozivamo sve vijećnike na suradnju u realizaciji našeg programa. Posebno zahvaljujemo vijećniku stranke HNS – liberalni demokrati koji je prihvatio programsku suradnju za dobrobit našega kvarta – kazao je Čaljkušić za "Slobodnu".

Što se tiče prioriteta kada su u pitanju projekti važni za ovo gradsko naselje, naš sugovornik ističe one koji se odnose na prometno povezivanje i infrastrukturu, za čiju je provedbu, naglašava, nužna kvalitetna suradnja s gradskom vlašću na čelu s gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom, njegovim zamjenikom Ninom Velom, kao i Petrom Škorićem, predsjednikom splitskog HDZ-a, koju imaju od početka.

– To se u prvom redu odnosi na izgradnju rotora kod "Plodina" i OŠ "Žnjan-Pazdigrad", izgradnju pristupne ceste Pazdigradske i Vinogradske ulice na "Os-13" – Maslinsku, izgradnju pristupne ceste Primoštenske na Biogradsku ulicu te Igranske na Lovrinačku ulicu, izgradnju kanalizacije i javne rasvjete uz rekonstrukciju ulica Put Orišca i Put Žnjana, kao i na druge veće ili manje prostorne zahvate – kazao nam je i na kraju istaknuo kako su prozivanja nekih stranaka da su, zbog programske suradnje s HNS-om, ljevičari na razini običnog politikantstva i bježanja od odgovornosti.

Podsjetimo, na ponovljenim izborima za Vijeće ovoga gradskog kotara, tri vijećnička mjesta pripala su HDZ-u, dva mandata su pripala stranci Pametno, dok su po jedan mandat osvojile stranke HNS – liberalni demokrati te HSP.

Neurolog u KBC-u Split i profesor

Dr. Krešimir Čaljkušić je neurolog u KBC-u Split i asistent na Katedri za neurologiju Medicinskog fakulteta. Oženjen je i otac dvoje djece. U splitskom HDZ-u je predsjednik Pododbora za zdravstvo, a predsjednik je i školskog odbora OŠ "Žnjan-Pazdigrad".

 

Naslovnica Split