Dalmacija Split

Press konferencija

Pametno: Račune za privez Kerumove jahte nikada nismo dobili, neka Županija ukine koncesiju nad Zapadnom obalom

Press konferencija

Županija bi trebala ukinuti koncesiju nad Zapadnom obalom, a Grad Split treba ugasiti tvrtku Splitska obala koja loše upravlja gradskom, odnosno županijskom imovinom - poručili su iz stranke Pametno na današnjoj press konferenciji, na kojoj su ukazali na višegodišnje nesavjesno upravljanje Zapadnom obalom.

Ante Renić, županijski vijećnik stranke upitao je nadležne po kojem rješenju, uz čiju dozvolu i po kojoj cijeni se naplaćuje privez brodova na Zapadnoj obali koja je pod koncesijom Splitske obale, no pročelnik Čogelja iz Županije kazao je kako ‘privez nije u obuhvatu koncesije’.

Renićev kolega iz Pametnog Jakov Prkić zatražio je od koncesionara račune za privez Kerumove jahte Perla I, no nije ih dobio na uvid.

- Tamo se privezuju brodovi, naplaćuje im se privez, a po GUP-u tamo se ne mogu privezivati brodovi. Očito pred zakonom nisu svi jednaki, a vladajućima nered i bezakonje odgovaraju - smatra Prkić koji predlaže ukidanje firme Splitska obala koja je sama za sebe svrha.

Poziva Lučku upravu da se očituje po tom pitanju, baš kao što se treba očitovati po pitanju komercijalnih vezova i koncesije u lućici Zenta te na Matejušci gdje vec dugo vlada nered.

Naslovnica Split