Dalmacija Split

konačno

Možete na trening, poljudski bazeni su obnovljeni!

konačno

Dobra vijest za sve korisnike poljudskih bazena stiže iz Javne ustanove Športski objekti Split, koji su ovog utorka u funkciju pustili 33-metarski bazen za vaterpolo, pa se termini sada mogu koristiti po uobičajenom, starom rasporedu, a ulaz je sa sjeverne strane poljudskoga kompleksa.

Kako doznajemo, idućeg tjedna proradit će i vanjski bazen koji će se natkriti, kao i bazen za neplivače, pa će nakon nekoliko mjeseci pauze svi korisnici bazena opet doći na svoje.

Kao što je poznato, pauziranje od plivanja i vaterpola, odnosno treniranje u drugim klubovima smještenima izvan Poljuda, tijekom ljetnih mjeseci bila je nužnost zbog provođenja energetske obnove na objektima poljudskih bazena, što je zapravo najveće ulaganje u sportsku infrastrukturu Splita od Mediteranskih igara do danas.

Investicija je vrijedna 84 milijuna kuna, a promijenjeni su zatvori na svim objektima, postavljena je fasada s termoizolacijom i obavljeni su svi radovi koji će dovesti do uštede energije čak do 70 posto.

Kako stvari stoje, 50-metarski olimpijski bazen u funkciji je već desetak dana, a sada su treninzi mogući i u ovom 33-metarskom. Zahvaljujući novoj kotlovnici i rekonstrukciji svih podstanica i cjevovoda, bazeni se besprijekorno griju, a potrošnja energije bit će minimalna.

Naslovnica Split