Dalmacija Split

prekinimo šutnju!

Čitateljica o iskustvima s Firula: Nakon 38 dana iz mene su ispale medicinske gaze i tuferi

prekinimo šutnju!

Ako imate vlastitu priču o lošem iskustvu, nemaru i neprofesionalnosti u hrvatskom zdravstvu koju ste voljni podijeliti kako bismo temu održali u fokusu javnosti i utjecali na Ministarstvo zdravstva, javite nam se na mail [email protected] ili u inbox naše Facebook stranice. Anonimnost je zajamčena.

--

Želim vam ispričati svoje iskustvo s rodilištem u Splitu (Firule).

Prije 3 godine mlada mama došla na porođaj, stavili me na drip i ostavili u boksu. Čujem komentare, govore kako neću ja baš tako brzo roditi i puste me samu da ležim. Osjećam bebu kako će izaći, zovem doktore, nitko ne dolazi. Vičem: Sestro, osjećam da će dijete samo izletjeti!

Prolazi onako nonšalantno sestra  s hodnika i kaže: Pa tek ste spojeni na drip nećete Vi još.

Nakon dvije minute počelo mi biti loše, prolazi čistačica, ja je zovem i molim je da pozove nekoga. Zove čistačica sestru, dolazi sestra i začuđeno izgovara: Bože, stvarno, Vi ćete roditi za pola minute!

Nakon dva truda beba je izašla van...

Drugi porođaj, ista bolnica. Beba zbog zdravstvenih problema zadržana 16 dana na neonatologiji. Nakon četiri dana vise mi nisu dolazili u vizitu, ostale dane sam čekala kada mogu s bebom kući. Dan prije izlaska sestra me napada zašto sam ja još tu u bolnici, kada vise mislim ici kući. 38. dan nakon poroda iz mene ispadaju medicinske gaze i tuferi i s tim u vrećici odmah za Split.

Opravdanje liječnika je bilo da sam ja sama trebala njima reci da to izvade prilikom šivanja, i da sam ja kriva.

Tada sam im rekla da ću ih tužiti na što su oni rekli da nemam osnove jer nisam dobila sepsu. Sestra pokraj liječnika je rekla: Sve sto uđe "u nju" mora i izaći.

Naslovnica Split