Dalmacija Split

Kišno jutro u Splitu

Poplivale splitske prometnice: za proći cestom kraj Poljuda dobro bi došla amfibija, iz HAK-a upozoravaju na usporen promet brzom cestom Solin-Klis

Kišno jutro u Splitu

Kad se oblaci nad gradom otvore ´darežljivo´ kao jutros, za očekivati su poplave i potopi, kako u privatnim objektima, tako i na javnim površinama, a ceste su te koje često plate najvišu cijenu.

Da je tome tako uvjerili su se vozači koje su obaveze tijekom prijepodneva dovele put Poljuda, točnije u Ulicu sedam Kaštela, koja je više ličila na kakvo jezerce, nego prometnicu.

Krajnje desnom trakom, u smjeru Ulice Hrvatske mornarice uopće se nije moglo proći automobilom, a u tom je pokušaju´zaplivao´ i jedan robusniji kombi, koji je mnogima poslužio kao upozorenje.

Hrabriji su se odlučili za krajnje lijevu traku strpljivo se mimoilazeći u suprotnim smjerovima kretanja, dok su oprezniji okrenuli vozila i potražili alternativnu rutu do željenog odredišta.

Spremate li se na ručak kod roditelja, ili gdje drugdje preporučujemo izbjegavanje ovog dijela Kaštelanske ulice, kao i drugih lokacija po gradu poznatih po akumuliranju oborina.

Upozorenje je stiglo i iz HAK-a, gdje navode da se na brzoj cesti Solin-Klis (DC1) vozi usporeno, jednim trakom i to od kružnog toka Podi u smjeru Splita.

Pozivaju na oprezniju vožnju u krajevima s obilnom kišom, jer se ponegdje na kolniku zadržala veća količina vode, a ističu i kako je na cestama u gorju te duž Jadranske (DC8) i Ličke (DC1) magistrale veća opasnost od odrona.

Naslovnica Split