Dalmacija Split

EU sredstva

Veliki projekt Obrtno tehničke škole i 'Rere': besplatno osposobljavanje nezaposlenih za elektroinstalatere i instalatere fotonaponskih sustava; Prijavite se, polaznicima izvan Splita platit će se i putne karte

EU sredstva

Obrtna tehnička škola u partnerstvu s "Rerom", javnom ustanovom za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije, provodi projekt pod nazivom '"Elektro-SD povećanje zapošljivosti u Splitsko-dalmatinskoj županiji obrazovanjem u sektoru elektrotehnike".

Škola od 15. listopada nudi prekvalifikaciju posve besplatno za nezaposlene, i to za smjer elektroinstalater/elektroinstalaterka, kao i osposobljavanje za instalatera/instalaterku fotonaponskih sustava. Onim polaznicima koji ne žive u Splitu platit će se putne karte.

Vrijednost projekta je 1.3 milijuna kuna, a provodit će se sve do 25. siječnja 2021. godine te je u cijelosti financiran od strane EU-a. Kao kandidati za polaznike mogu se javiti svi nezaposleni sa završenom srednjom školom, odnosno sa završenim elektrotehničkim usmjerenjem, te radnim iskustvom u struci i to do 15. listopada ove godine, svakog četvrtka od 14 do 19 sati, te svakog petka od 8 do 12 sati u školi, Plančićeva 1, Split.

Školovanje će trajati od pola godine do godinu dana, a nastava će se odvijati u poslijepodnevnim satima kroz nastavu, vježbe i praktičnu nastavu kod obrtnika.

Kroz teoretsku nastavu polaznici će stječi znanja koja se mogu primijeniti i u drugim područjima elektrotehnike – montaža i spajanje niskonaponskih ormara, zaštita od prenapona, baterijski sustavi i rezervno napajanje, izmjenjivači i punjači baterija, ispravljači.

U praktičnoj nastavi polaznici upoznat će se s mehaničkom montažom fotonaponskih sustava, mjerenjima i analizom dobivenih rezultata, spajanjem strujnih krugova i zaštitom, sve do potpune izvedbe i puštanja u rad fotonaponskog sustava.
Više informacija o ovom deficitarnom zanimanju te prilici za školovanjem: www.elektro-sd.eu.

Naslovnica Split