Dalmacija Split

ne ide to tek tako...

Iz splitskog KBC-a ograđuju se od humanitarne akcije na koju pozivaju Iva Funtek i Ella Dvornik: Nismo dali suglasnost, sve treba biti legitimno i transparentno

 ne ide to tek tako...

Nakon što su brojni mediji ovoga tjedna prenijeli vijest o humanitarnoj akciji za potrebe onkoloških pacijenata Klinike za dječje bolesti,  a na koju pozivaju poznata hrvatska blogerica Ella Dvornik i humanitarka Iva Funtek, iz splitskog KBC-a dobili smo priopćenje kako odgovorni nisu dali suglasnost za organiziranje spomenute humanitarne akcije.

'KBC Split zahvaljuje svim ljudima dobre volje koji svojim doprinosima pridonose poboljšanju kvalitete i uvjeta rada KBC-a Split, no organizacija humanitarnih akcija podliježe određenom postupniku uključujući i potrebu ishođenja suglasnosti određenih nadležnih tijela.

KBC je u svim humanitarnim akcijama koje su organizirane u njegovo ime slijedio taj postupak, što namjerava i ubuduće, kako bi organizirane humanitarne akcije imale svoju legitimnost i transparentnost jer su od značajnog doprinosa za našu ustanovu', poručuju iz splitskog KBC-a.

Podsjetimo Funtek i Dvornik su putem društvenih mreža pozvale sve koji su u mogućnosti da pomognu odjelu onkologije KBC-a Firule u Splitu, po uzoru na humanitarnu akciju održanu za KBC Rebro u Zagrebu.

Kako stoji u njihovim objavama, na odjelu je trenutno oko 14 djece, od jedne do 17 godina, koja su na liječenju, a koja će napisati svoje želje kako biste i njih mogli razveseliti.

Također su objavile kako su KBC-u potrebne četiri fotelje od eko kože, bolesnički stolovi, dva kompjutora za osoblje, laptopi i tableti za djecu, Internet, infuzomatori, stalci za infuzomatore, tlakomjer, televizor, frižider i igračke za djecu.

Naslovnica Split