Dalmacija Split

izlog bode u oči

Ruglo u Zvonimirovoj: ruzinava trafika nalazi se na državnoj parceli, a sve je isto kao i 2015.

izlog bode u oči
Komunalci su još 2015. upozoravali na neugledni kiosk

Prekrasnu turističku i komunalnu "reklamu" Splita već mjesecima predstavlja i ruzinavi kiosk u Zvonimirovoj, u blizini raskrižja s Ulicom slobode.

Vlasnici su stavili ključ u bravu poslovnog prostora u kojem je godinama radio specijalizirani dućan za prodaju predmeta vezanih uz organizaciju rođendana, različitih druženja i sličnih proslava, pa posljedice neodržavanja postaju sve vidljivije.

Na tu negativnu sliku moglo bi se još možda i progledati kroz prste da se ne nalazi na glavnom pravcu kojim se prolaznici kreću prema središtu grada, a kolone motoriziranih gostiju voze u najprometniju trajektnu luku na Jadranu.

Zapuštenim kioskom pozabavili su se i komunalni redari, ali su zapeli na barikadi zvanoj - državna imovina.

Uz pomoć naših vjernih čitatelja došli smo do pouzdanih informacija da je ekipa iz Banovine pokušavala riješiti taj neugledan bivši poslovni objekt, ali su tijekom postupka utvrdili da je postavljen na parcelu koja je u vlasništvu Republike Hrvatske. Još početkom 2015. godine tadašnjem je Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom poslan dopis sa zahtjevom za žurnu reakciju, ali kako tada, tako i danas.

Državni ured u međuvremenu je prošao dvije statusne promjene i danas je narastao do razine ministarstva, međutim, nekadašnja butiga artikala vezanih uz različite proslave nije se pomaknula s mrtve točke. Ili bolje rečeno mrtvog kapitala.

- Preostaje nam samo ponovno proslijediti dopis službama zaduženim za upravljanje državnom imovinom - naveo je nadležni komunalni redar u poruci našoj čitateljici, pa će biti zanimljivo vidjeti hoće li u predstojećem razdoblju biti ikakve rekacije ili će turisti i dalje imati ruzinavu dobrodošlicu u 'cvit Mediterana'. 

Naslovnica Split