Dalmacija Split

novi prostor

Splitska prometna policija uskoro iz žnjanskih baraka seli u središte grada

novi prostor

U Gradskoj upravi sutra će se potpisati Ugovor o privremenom ustupanju zgrade "Čistoće" Prometnoj policiji, inače smještenoj u barakama na Žnjanu.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i direktor "Čistoće" Miroslav Delić potpisat će službeni dokument u nazočnosti gradonačelnika Andre Krstulovića Opare, čime će doći do jedne od važnijih prekretnica te komunalne tvrtke.

Naime, možda čak i veća vijest od privremenog preseljenja policije u zgradu pokraj Dubrovačke ulice, je konačno preseljenje "Čistoće" u novu zgradu neposredno pokraj odlagališta otpada Karepovac.

Kako doznajemo, gradska komunalna tvrtka trajno bi se trebala premjestiti idući mjesec čime bi, nakon više od pola stoljeća, svi djelatnici i službe bile na jednom mjestu. 

Konačnim "domom" zadovoljna je i Ljubica Vrdoljak, šefica operative, ali i začetnica ove ideje.

- Zadovoljna da ću prije mirovine dočekati ono što sam cijelo to vrijeme htjela. Nakon čak 43 godine rada u "Čistoći", konačno ću doživjeti da smo na jednom mjestu. Davno je to bila moja ideja, ali tek dolaskom direktora Miroslava Delića, dobila sam apsolutnu podršku za realizaciju konačnog smještanja cijele uprave na Karepovac i konačno će servisna radionica i kompletna tehnička služba biti na jednom mjestu – najavila je dugogodišnja šefica operative.

"Čistoća" je kroz zadnjih 40 godina "živjela" na sedam lokacija, a prije nešto od manje od četiri godine, kada je na čelno mjesto tvrtke zasjeo Miroslav Delić, počela se realizirati ideja koja će, kako se već najavljivalo, dovesti do ušteda. Delić je za našu dnevnu novinu još prošle godine izjavio kako procjenjuju da će premještanjem na Karepovac, godišnje na gorivu “ušparati” barem pola milijuna kuna. Šefica operative nam je tu informaciju potvrdila jednostavnim primjerom.

- Od 70 voznih jedinica, samo dvije trebaju proć Dubrovačkom, a prolazi ih svih 70, koje idu u Kaštela, Podstranu, Dugopolje, jer sve one moraju doći po radnike i ponovo ih vratiti. Kamioni tako dnevno naprave šest ili sedam kilometara, mimo redovnog programa. To su ogromni troškovi, a da ne pričamo o komunikaciji, kontroli, disciplini... – pojasnila je Ljubica Vrdoljak.

Što se tiče postojeće direkcije na Putu Plokita 81, koja je u vlasništvu “Čistoće”, procijenjena vrijednost nekretnine iznosi više od 20 milijuna kuna, a nakon preseljenja trebalo bi odlučiti hoće li se zgrada prodati ili iznajmljivati, ovisno o tome kakvi će biti prioriteti gradske vlasti. Podsjetimo, još za vrijeme bivšeg gradonačelnika Ive Baldasara, pojavila se ideja da se stranke i udruge iz središta grada premjeste u zgradu "Čistoće", kako bi se kvalitetnije iskoristili vrijedni gradski kvadrati u centru grada.

-To je odlična ideja, da Grad otkupi zgradu i da oni svi isele i centra grada i budu na jednoj lokaciji. Zgrada je sasvim dovoljna za svih, a uz to se mogu nadograditi još dvije etaže, ali mislim da je sasvim dovoljan i prostor koji je sada tu, lokacija je sjajna – zaključila je Ljubica Vrdoljak.

Naslovnica Split