Dalmacija Split

Svi bi u Banovinu

Za 19 radnih mjesta u gradskoj komunali stiglo 137 prijava, najveća 'navala' za prometne redare

Svi bi u Banovinu

Nakon što je 5. srpnja završila faza zaprimanja prijava u sklopu natječaja koji je Grad Split raspisao za 19 djelatnika u komunali, iz Banovine smo dobili podatke da su za komunalne redare pristigle 92 prijave, za prometne redare 37, te za poljoprivredne redare osam prijava.

Kako smo već pisali, gradska uprava raspisala je natječaj za primanje u službu 15 komunalnih redara, te po dva prometna i poljoprivredna redara, dakle ukupno 19 djelatnika na neodređeno vrijeme. Najveća je "navala" prijavljenih za radno mjesto prometnog redara, za koje je zainteresirano 18 puta više kandidata od broja djelatnika koje planiraju zaposliti. Četiri puta više prijavljenih je za radna mjesta komunalnih i poljoprivrednih redara, tako da će stručno povjerenstvo imati pune ruke posla s obzirom na to da se za 19 radnih mjesta javilo 137 ljudi.

Nakon što se obrade prijave, prijavljeni kandidati, odnosno kandidatkinje koji ispunjavaju uvjete natječaja bit će pozvani na pisano testiranje. Oni koji na tom testiranju ostvare više od 50 posto bodova bit će pozvani na intervju, nakon kojega će povjerenstvo za provedbu natječaja pročelniku dostaviti rang-listu kandidata na temelju koje će donijeti rješenje o prijemu.

Nova kadrovska pojačanja trebala bi, nakon što se obavi postupak nadmetanja, početi raditi oko blagdana Velike Gospe.

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara na ovaj se korak, podsjetimo, odlučio nakon što je utvrđeno da je sadašnjih 13 komunalnih redara nedovoljno za obavljanje poslova koji su u njihovoj nadležnosti, a pogotovo zbog činjenice da ih je donedavno na terenu radilo samo četvero zbog "epidemije" bolovanja i zahtjeva za premještajem u druge službe unutar gradske uprave.

Dva prometna redara trebala bi pripomoći kolegama koji se brinu o prometu u mirovanju, dok bi se angažmanom poljoprivrednih redara konačno stavile u funkciju agrotehničke mjere koje je donio Grad.
 

Naslovnica Split