Dalmacija Split

sveopće ludilo

Đir po Splitu uoči velikog dvoboja: najjaču navijačicu pronašli smo na Pazaru - nema šanse da je ne zapazite, a pripremila je i posebno iznenađenje za 'vatrene'

sveopće ludilo

U iščekivanju večerašnjeg povijesnog ogleda reprezentacija Hrvatske i Engleske u polufinalu Svjetskog nogometnog prvenstva, evo par prognoza.

Predrag Štromar, ministar graditeljstva koji je jutros obišao Žnjan, predviđa pobjedu Hrvatske 3:1 i to sve u regularnom dijelu bez produžetaka.

- Nadam se da ćemo i u nedjelju pobijediti i biti svjetski prvaci!

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara također je uvjeren u pobjedu naše nacionalne vrste, ali rezultat nije htio prognozirati.

- Momci su pokazali nešto zbog čega ja svojoj dici ne moram objašnjavat što su Vatreni napravili 1998. godine. Dijelim ministrov optimizam - kazao je novinarima poteštat.

Oba će sugovornika utakmice gledati kući, sa svojim obiteljima.

Ako pitamo engleske turiste za rezultat, recimo da se baš ne podudaraju s našim prognozama.

Tako tri Engleskinje koje su na odmoru u našem gradu smatraju kako će upravo njihovi reprezentativci pobijediti rezultatom 2:1. Najzaslužniji za to bi, prema njihovoj procjeni, trebala biti dva Harryja - Kane i Maguire.- Već smo se opskrbile engleskim dresovima. Iskreno, nismo očekivale da će Engleska ovako daleko dogurati prije Svjetskog prvenstva, ali kad smo vidjele kako igraju, imamo velika očekivanja!

Isto mislimo i o Hrvatskoj, kada smo vidjele kako igraju protiv Argentine, uopće nas ne čudi da su došli do polufinala - smatraju 22-godišnje Katie Fielding, Laura Pritchard i Abbie Cookson iz Pontefracta.

Naša već znana pjesnikinja s Pazara Ana Filipović prigodnom je pjesmom prognozirala pobjedu Hrvatske i osvajanje titule svjetskih prvaka. Nema šanse da je ne zapazite sva je u crvenim i bijelim kockicama, a nabavila je i loptu!Evo pjesme:

Četiri zvijezde Dalmacije brane boje Kroacije

Vatreno ih srce vodi dok ih Kroacija bodri.

Nije važno iz kojeg ste sela samo neka vam majka opet bude vesela

Ni same nisu znale što su Hrvatskoj dale.

Našim momcima cili svit se divi, dugo, dugo bili nam živi

Neka se Moskva praši, neka svi izgore, sada se Vatreni bore

Da osvoje prvenstvo svita i niko ništa vas ne pita

Kako će to biti, Vatreni će se izboriti.

Veseli se Dalićeva majko, kakvog si nam izbornika dala, puno ti na njemu hvala

Tako tih i tako mio cilom svitu je omilio

Malo priča, a puno radi, stalno se češka po bradi

Hoće li njegovi momci proći i na krov svita doći

Ali uz malo sreće, Hrvatskoj će procvitati cvijeće

Dragi Bog će dati, Hrvatska će večeras feštati!

Naslovnica Split