Dalmacija Split

Oporavlja se

Uhićena trojica napadača na Jakova Marovića: 30-godišnjaka je dočekalo 12 osoba, a petorica su ga tukla

Oporavlja se

Splitska policija uhitila je trojicu napadača na tridesetogodišnjeg Jakova Marovića, koji je napadnut 3. srpnja na Barutani, u ulici Markov put, ispred kućnog broja 50.

Nakon što je izišao iz svog automobila, na Jakova su nasrnuli bocom i metalnom šipkom, a kad je pao na pod, nastavljeno je iživljavanje nad njim te je mladić završio u induciranoj komi. Zadobio je hematome na mozgu i krvarenje, te je operiran dva puta.

Zahvaljujući splitskim liječnicima, a i njegovu mladom organizmu, danas mu je stanje ipak malo bolje. Skinut je s respiratora, čak je počeo i govoriti. Njegovo se stanje i dalje intenzivno prati.

Trojicu njegovih napadača policija je uhitila nekoliko dana nakon samog napada. Slobode su, zbog sumnje da su Jakovu nanijeli teške tjelesne ozljede, lišeni jedan devetnaestogodišnjak, osamnaestogodišnjak i dvadesetdvogodišnjak.

Dio je to ekipe od dvanaestak ljudi koji su bili ispred zgrade kada je napadnut Jakov, a po svjedočenju očevidaca, dvanaest mladića je Jakova dočekalo, a petorica od njih su ga tukla.

Nakon što su uhićeni prespavali u Drugoj policijskoj postaji, dovedeni su kod pritvorskog nadzornika, nakon čega su dovedeni na državno odvjetništvo gdje će iznijeti svoju obranu.

I prije uhićenja, prijatelji Jakova Marovića rekli su nam da svi u kvartu znaju tko su počinitelji, da imaju njihove slike i poruke, ali splitska policija je očito čekala još neke detalje iz ovog slučaja da bi krenula u akciju uhićenja.

I nakon uhićenja još se službeno ne zna motiv napada. Dok smo završavali ovaj tekst, sudac istrage još nije stigao odlučiti hoće li ovoj trojci odrediti istražni zatvor ili će ih uz mjere opreza pustiti da se brane sa slobode.

Naslovnica Split