Dalmacija Split

krca se banovina

Misteriozna epidemija poharala gradske komunalne redare: otkako im je Opara nabio tempo, gotovo cijela služba je na bolovanju pa Grad sada mora zaposliti 15 novih ljudi

krca se banovina

Ono što nam je nedavno najavio gradonačelnik Andro Krstulović Opara sada je postalo i službeno – Banovina je raspisala natječaj za primanje 15 komunalnih redara, te po dva prometna i poljoprivredna redara, dakle ukupno 19 djelatnika na neodređeno vrijeme.

Prijave zainteresiranih kandidata zaprimat će se do 5. srpnja, a kako doznajemo iz resora komunale, kadrovska pojačanja trebala bi, nakon što se obavi postupak nadmetanja, početi raditi oko blagdana Velike Gospe.

Kao što smo pisali prije nekoliko mjeseci, sadašnjih 13 komunalnih redara nedovoljno je za obavljanje poslova koji su u njihovoj nadležnosti, tim više što ih je na terenu samo četvero zbog "epidemije" bolovanja i zahtjeva za premještajem u druge službe unutar gradske uprave.

'Slomljeni' od posla: poteštat komunalnim redarima nabio udarnički tempo, trećina ih odmah završila na bolovanju, ostali traže premještaj

Dva prometna redara trebala bi pripomoći kolegama koji se brinu o prometu u mirovanju, dok bi se angažmanom poljoprivrednih redara konačno stavile u funkciju agrotehničke mjere koje je Grad donio, a tiču se situacija u kojima ovi komunalci imaju pravo kažnjavati vlasnike poljoprivrednih zemljišta ako ih ne održavaju.

Što se tiče uvjeta za navedena radna mjesta, spomenimo kako se za komunalnog redara traži srednja stručna sprema upravne, ekonomske, tehničke, društvene, sanitarne i hotelijersko-ugostiteljske struke ili završena gimnazija, jedna godina radnog iskustva, položen državni stručni ispit, te vozačka dozvola B kategorije.

Kandidati za prometne redare moraju imati srednju spremu upravne, prometne, društvene, tehničke struke ili gimnaziju, sve uvjete kao i komunalni redari, uz još završen program osposobljavanja za prometnog redara.

Potencijalni poljoprivredni redari moraju imati srednju spremu poljoprivredne struke te ostale uvjete kao i komunalni redari.

Kako to propisuje zakon, nakon zaprimanja prijava i provjere jesu li svi kandidati priložili potrebne dokumente i udovoljavaju li formalnim uvjetima nadmetanja, slijedi pisana provjera znanja, pa potom i razgovor, nakon čega slijedi odabir, nakon proteka roka žalbe.

Naslovnica Split