Dalmacija Split

'spasimo cesarea'

Prijateljica Nine Kuluz nakon zabrane prosvjeda pred njenom zgradom: Ovo je skandalozno! Kažu da službenici strahuju za svoju sigurnost, a oni dolaze ugroziti Cesareov mali život

'spasimo cesarea'

Nakon što je objavljeno kako idućeg utorka, kada je zakazana predaja Cesarea Avenatija ocu Alessandru, nije dozvoljeno javno okupljanje ispred zgrade na splitskom predjelu Pujanke u kojoj živi dječak s majkom Ninom Kuluz, na Facebooku se oglasila organizatorica prosvjeda, prijateljica Nine Kuluz Vanda Plazonić.

Malenog Cesarea idući utorak predaju ocu Alessandru Avenatiju; Splićani najavili novi prosvjed, ali ovoga puta neće im dozvoliti da spriječe ovrhu nad djetetom - ne smiju se okupiti pred zgradom Nine Kuluz

Njenu objavu u Facebook grupi 'Spasimo Cesarea' prenosimo u cijelosti:

'Dragi svi, imamo važnu obavijest!

Kao i obično nakon prijavljivanja javnog okupljanja, danas je policija obavila razgovor s nama.

Međutim, ovaj put su nam ZABRANILI okupljanje ispred zgrade, a DOZVOLILI su nam kraj službe pauka, koji je udaljen 100-tinjak metara.

Po riječima načelnika, državni službenici koji trebaju provesti ovrhu nad djetetom strahuju za svoju sigurnost te se iz tog razloga nisu ni provele prethodne dvije ovrhe.

Nama je to skandalozno! Ljudi se ne okupljaju da bi izazivali tučnjave, kršili javni red i mir ili radili nered. Okupljamo se mirno da se čuje glas naroda koji poručuje svijetu da nam je dječji život bitan. Da svijet čuje da dječji život nije nešto što se ovršuje i da ga se šalje kao paket.

Jedino tko u ovoj priči krši zakon i zanemaruje konvencije i prava djeteta su pojedini državni službenici zbog kojih se sve ovo i događa. 

Mislim da bi policija trebala štititi narod od takvih, a ne obratno.

Ti isti državni službenici su očito uporni u naumu da izvrše ovrhu nad sretnim djetetom. Da ugase njegov osmijeh i ugroze njegov mali život. 

Stoga vas još jednom pozivam da se okupimo 19.6. u velikom broju i pokažemo za sto smo se došli izboriti te da nikom nećemo nauditi. 

Ovrha je zakazana na adresi Pujanke 71, u 9h.

Hvala vam svima od sveg srca! Činite pravu stvar., napisala je Vanda Plazonić.

 

Naslovnica Split