Dalmacija Split

pronevjere i krivotvorenja

Blagajnica iz 'Čistoće' osumnjičena za krađu 107 tisuća sindikalih kuna još uvijek radi na Karepovcu, ali direktora to ne brine: Kaznena prijava nije vezana za tvrtku...

pronevjere i krivotvorenja

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske proveli su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakinjom, inače bivšom blagajnicom Nezavisnog sindikata Trgovačkog društva "Čistoća Split" d.o.o.

Sumnjiči se da je u svojstvu blagajnice sindikata u razdoblju od ožujka 2014. do siječnja ove godine počinila više kaznenih djela pronevjere i krivotvorenja isprava. Na taj način oštetila je sindikat u iznosu od 107 tisuća kuna.

Blagajnica je koristila kasu uzajamne pomoći na način da je u čak 26 zbrojnih mjesečnih naloga svoje ime dodavala na popis članova koji taj mjesec traže uzjamnu pomoć, točnije podižu sindikalni kredit. Ti nalozi su prolazili verifikaciju izvršnog odbora sinidikata, a onda su se dostavljali Fini, koja bi izvršila isplatu.

Protiv blagajnice je na Općinskom državnom odvjetništvu odavno podnesena kaznena prijava, a kada je Odvjetništvo zatražilo dodatne radnje od policije, ona je podnijela posebno izvješće protiv 46-godišnjakinje, za koju doznajemo da je vratila sav nezakonito stečeni novac.

Osumnjičena bivša blagajnica još uvijek je zaposlena u Čistoći, potvrdio nam je Miroslav Delić, direktor ove komunalne tvrtke. Radi na odlagalištu Karepovac, te je njezin radno-pravni status nepromijenjen.

- Kaznena prijava nije vezana za tvrtku već za sindikat i još uvijek postupak nije okončan - kratko nam je pojasnio Delić.

Naslovnica Split