StoryEditorOCM
Dalmacijanajvažniji dan u godini

Slavljenička atmosfera na Rivi: pogledajte kako se Splićani pripremaju za blagdan sv. Duje

Piše J.V.
6. svibnja 2018. - 18:50

Kada blagdan sv. Duje 'padne' usred radnoga tjedna, Splićani jedva da imaju volje 'odraditi' obavezni đir po štandovima, kamoli slaviti dva dana. A ovaj put kalendar je lijepo izašao u susret svima onima kojima je do 'feštanja', pa Duju slavimo, kako zgodno, u ponedjeljak.

A današnji, nedjeljni đir po Rivi upravo je iz tog razloga još posebniji. Štandovi su već postavljeni duž šetnice, klepetala su zavladala i zaorila centrom grada. Osjeća se prava slavljenička atmosfera koja je, čini se, najviše razgalila turiste.

Da malo i oni osjete kako izgleda kad se stvarno nešto događa u gradu, kad zavlada 'šušur'. Zbunjeno su pogledavali one koji su danas kućama nosili drvene metle, kuhače i košare, ali brojni su se zaustavljali i oduševljeno fotografirali štandove.

Splićani su pak tek u zagrijavanju za sutrašnji događaj, a posebno su uzbuđeni djelovali oni najmlađi koji su uobičajenu nedjeljnu šetnju s roditeljima osvježili rekvizitima koje su ponijeli kućama. Ne sumnjamo da će, kao i mnogo puta dosad, brojni entuzijastični roditelji požaliti što su im klepetala ikad prešla preko kućnog praga, ali tradiciju se treba ispoštovati, pa eventualno i pretrpjeti koju glavobolju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 05:30