Dalmacija Split

Ako postoji dobra duša...

Kakvi su to 'ljudi' napravili?! Curi iz Podstrane slomilo se srce nad ovim prizorom, sad brine o čak devet životinja i nada se da će netko udomiti mace - ako prežive

 Ako postoji dobra duša...

'Kakvi su to "ljudi" ostavili četiri nemoćna bića u kontejneru za smeće zajedno s trulom salamom i pokvarenim mesom, i čemu se takvi sutra nadaju za sebe?!', užasnuta se zapitala mlada Iva Banović iz Podstrane suočena s još jednim neljudskim činom kakvima, nažalost, prečesto svjedočimo.

Iako svoj dom već dijeli s dva psa i tri mačića, Iva očito nije jedna od onih koji mogu malo 'zažmiriti', eventualno objaviti dramatičan status na društvenim mrežama i isključiti se iz priče.

Tako je zbrinula i ova četiri nemoćna bića, no svjesna da im može pružiti tek privremeni dom, nada se da će joj se javiti dobri ljudi koji bi mace i trajno udomili.

'Kraj svoja dva psa i tri mačića, koje već pokušavam udomiti, uzela sam i njih i nadam se da će preživit... Iako sam se počela pitat je li uopće privilegija živit u ovakvom svijetu...

Ako postoji dobra duša koja bi za dva-tri tjedna kad ojačaju uzela barem jednoga privremeno, dok ne nađe dom ili trajno, neka se javi. Molim dijelite', napisala je Iva na Facebooku, a njenu molbu da 'podijelimo' nikako nismo mogli odbiti.Očajna zbog još jedne u nizu priča o ljudskoj okrutnosti i neodgovornosti te patnji nedužnih bića, Iva je još jednom ponovila i učestali vapaj brojnih ljubitelja životinja - 'Kada će se donijeti zakon o obveznoj sterilizaciji i kastraciji?'.

Zaista, koliko još životinja treba završiti u kontejnerima ili u moru s kamenjem oko vrata da bi se odgovorni konačno pokrenuli i odradili posao za koji su plaćeni?!  
 

Naslovnica Split