Dalmacija Split

Šušur u gradu

Zvončac pod opsadom zelenih šatora: splitski izviđači sunčani dan proveli na livadi, ekipa koja se sunčala ih je promatrala sa zanimanjem

Šušur u gradu

Parkić na Zvončacu danas je bio pod 'opsadom' splitskih izviđača. Dan ih je ionako počastio savršeno ugodnom temperaturom, bilo je sunca na pretek, pa se i smotra lakše izvela.

Svi oni koji su ikada bili u izviđačima znaju koliko je hobi zahtjevan, ali zato su i prednosti brojne. Boravak u prirodi, istraživanje i neke zanemarene vještine koje izučavaju skauti često dobro dođu, pogotovo onima koji su navikli na prednosti modernoga života. Učiniti nešto sam, vlastitim rukama, te biti sposoban snaći se i na ne tako zahvalnom terenu, neprocjenjivo je.

Današnja smotra na Zvončacu podsjetila nas je koliko je važno znati se snaći u prirodi, a i cijeniti ju. U sklopu Dana planeta Zemlje, mladi su Splićani prekrili jednu od glavnih gradskih livadica i guštali u suncu.

Ekipa koja ih je promatrala sa zanimanjem uglavnom su bili prolaznici u šetnji, ali i turisti koji su hvatali boju. Malo šušura usred grada, a opet u prirodi, i znatiželjni pogledi su zajamčeni.

Naslovnica Split