Dalmacija Split

izložba i veliki koncert u lipnju i srpnju

Oliver, Gibonni, Doris i ekipa za male ‘Anđele’

izložba i veliki koncert u lipnju i srpnju

Cilj velike humanitarne akcije u organizaciji rotarijanaca iz kluba ‘Split’ jest prikupiti milijun kuna za djecu najteže invalide iz udruge ‘Anđeli’

Cilj velike humanitarne akcije u organizaciji rotarijanaca iz kluba ‘Split’ jest prikupiti milijun kuna za djecu najteže invalide iz udruge ‘Anđeli’

Tiho Rađa, Dijana Aničić, Branko Poljanić i Pero Perišić 
Duje Klarić / CROPIX
Rotary klub Split organizira veliku humanitarnu akciju kako bi se prikupilo milijun kuna za uređenje prostorija rehabilitacijskog vrtića splitske Udruge “Anđeli”, koja okuplja 540 članova, od kojih je 143 djece, najtežih tjelesnih invalida ovisnih o tuđoj cjelodnevnoj brizi.

Riječ je o novim prostorijama Udruge veličine 90 metara četvornih s prilagođenom okućnicom i igralištem u Dinka Šimunovića 1.

Akcija rotarijanaca startat će skupnom humanitarnom izložbom “Zemaljski anđeli” u Muzeju grada Splita od 18. do 27. lipnja, a kulminirati velikim koncertom naziva “Splitska dica za Anđele” 12. srpnja na Prokurativama, na kojima će, u izravnom prijenosu HRT-a, pjevati Danijela Martinović, Oliver, Doris Dragović, Gibonni, Petar Grašo, Marijan Ban, Neno Belan, Luky...

 - Splitom vlada virus dobrote, humanosti i ljubavi za “Anđele”. Pozivamo sve ljude dobro volje da uplate donaciju na račun “Anđela”, a uplatitelji iznosa od tisuću i više kuna na dar će dobiti grafiku Matka Trebotića i knjigu Udruge, kazao je Pero Perišić iz Rotary kluba, na predstavljanju akcije u prostorijama Udruge, u društvu prijatelja rotarijanaca Branka Poljanića i Tihe Rađe, Nade Ujević-Bosnić iz splitske agencije “Song” i Dijane Aničić, predsjednice “Anđela”.

Ideja specifičnog donatorstva promovirana je nakon što je počasni član kluba Matko Trebotić na lanjskom dobrotvornom balu rotarijanaca darovao svoju sliku koju je otkupio Željko Jerkov i odmah je donirao “Anđelima”.

Zatim je izdana i posebna edicija od 500 grafika koje će u sklopu akcije biti darovane svakom donatoru za njegov doprinos uređenju i opremanju prostorija Udruge.

Na dar radovi Lipovca, Dinija, Trebotića...

Djela eminentnih splitskih slikara, koja je za izložbu odabrala prof. dr. Ivana Prijatelj-Pavičić, već su otkupljena, ali ih kupci neće zadržati nego će ih proslijediti “Anđelima”. Novčani iznos već je sjeo na račun Udruge, a svoje su radove darovali: Josip Botteri Dini, Nives Čičin-Šain, Edvin Dragović, Karin Grenz, Stipe Ivanišević, Tisja Kljaković, Vasko Lipovac, Maša Papparella, Viktor Popović, Kristina Restović, Matko Trebotić, Jozo Vrdoljak i Gorki Žuvela.


Danijela

Inicijativu za koncert potaknula je Danijela Martinović, istaknuo je Pero Perišić. U sklopu glazbenog događanja, koje producira agencija “Song“, bit će organiziran i call centar, a sudjelovanje u akciji već je potvrdio niz uglednika iz kulturnog i javnog života.

Naslovnica Split