Dalmacija Split

PRIVREMENO RJEŠENJE?

Nadamo se da ne naplaćuje putne troškove: Lećevicom upravlja magistrica biologije s adresom kod Siska

PRIVREMENO RJEŠENJE?
Vlatka Lucijanić-Justić (skroz lijevo)

Nakon što je Tomislav Šuta, donedavni čelnik "Regionalnog centra čistog okoliša", preuzeo direktorsku fotelju u "Vodovodu i kanalizaciji", Trgovački sud je za privremenu upraviteljicu spomenute županijske tvrtke imenovao Vlatku Lucijanić-Justić.

Ta magistrica biologije već se 10 godina nalazi na mjestu voditeljice projekta izgradnje i opremanja regionalnog centra za gospodarenje otpadom u Lećevici, vrijednog 72 milijuna eura, koji nikako da ugleda svjetlo dana.

Posljednje najave govore da bi se uskoro mogli raspisati natječaji za izbor izvođača i nadzornika radova, a u županijskoj kompaniji nadaju se kako bi obrada "škovaca" počela krajem 2021. godine, što je "debelo" zakašnjenje u odnosu na prethodne najave koje su kao rok spominjale 2010. i 2014., pa ovu godinu.

Zanimljivo je spomenuti kako privremena upraviteljica tvrtke "Regionalni centar čistog okoliša", prema podacima iz sudskog registra, još uvijek ima prijavljeno prebivalište u Starom Brodu, mjestu uz rijeku Kupu udaljenom 30-ak kilometara od Siska gdje je mr. Lucijanić-Justić početkom 2000-ih bila predsjednica Uprave gradske tvrtke "Gospodarenje otpadom". Nakon mjesnih izbora prije 15 godina izabrana je kao HSP-ova vijećnica u Galdovu kod Siska.

Nadamo se samo da od poslodavca čiju blagajnu posredno pune i brojni stanovnici najveće dalmatinske županije ne naplaćuje putne troškove do svojeg kućnog praga. 

Naslovnica Split