StoryEditorOCM
SplitOdlikaši i virtuozi

Dva meštra od kuhinje: splitski laureati gastronatjecanja savjetuju recepte za tradicionalne uskrsne specijalitete

Piše Nina Glučina
31. ožujka 2018. - 23:56

Najveći kršćanski blagdan Uskrs je pred vratima i svi već tražimo ideje i prikupljamo recepte za specijalitete koje ćemo, kad post Velikog tjedna prođe, poslužiti na našim blagdanskim stolovima.

Neki vole moderno, ali većina se ipak odluči za onu pravu domaću, kripnu, dalmatinsku spizu. Juha, francuska salata, vrlo često janjetina ili svinjetina i neizostavne mirisne sirnice ili pince najčešći su odabir naših majki i baka kojima nas časte, a za ovogodišnji Uskrs recepte za ove tradicionalne specijalitete dobili smo od dva Roka - Roka Gazibare i Roka Bratima, dva vrhunska mlada kuhara. Bratim je iz privatne srednje škole "Wallner", a Gazibara iz Turističko-ugostiteljske škole Split.

Odlučili smo se baš za njihove recepte jer su oni ovogodišnji maturanti koji su osvoji...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 03:08