Dalmacija Split

bizarni incident

Srušio se stup javne rasvjete u Splitu, dvojica kolega jedva sačuvala živu glavu: 'Da se nisan pomaka onu sekundu, pa bi po meni!'

bizarni incident

Da se nisan pomaka onu sekundu, stup bi mi pa po autu i onda bi ova priča bila puno drukčija.

Posvjedočio nam je to 45-godišnji Darije Mihovilović koji je u prvim satima utorka zajedno s 25-godišnjim kolegom Hrvojem Vitezom samo pukim slučajem prošao bez ozljeda nakon što im je iza opel corse kojom su se vraćali s posla srušio stup javne rasvjete upravo dok su kretali sa semafora na raskrižju Velebitske i Vukovarske ulice.

Uzrečica "na pravom mjestu u pravo vrijeme" u njihovu je slučaju poprimila novu dimenziju. Samo nekoliko sekundi i desetaka centimetara, te jedno zeleno svjetlo, koje je kao s neba naručeno omogućilo polazak Darijeva automobila kroz križanje, doslovno je spasilo živote dvojici sretnika.

Iz tvrtke "Prolux", zadužene za održavanje javne rasvjete na Velebitskoj i Vukovarskoj ulici, jednostavno pojašnjavaju ovu situaciju.

– Radi se o zubu vremena koji je utjecao na lomljenje stupa i njegov pad na ulicu – istaknuo je Nedjeljko Nikolić, vlasnik koncesionarske tvrtke.

Naslovnica Split