StoryEditorOCM
Dalmacijau srcu velog mista

Kako izgleda Palača kad iz nje odu turisti: šahtovi bez poklopca, opušci, boce i pseći izmet...

4. ožujka 2018. - 18:07

Bila je tu i prije mjesec dana, a zatekla sam je i ovoga vikenda. Rupa koja prijeti iščašenjem u Krešimirovoj, fali joj poklopac, i dalje je tu, odmah ispred vrata "Borova".

Vreba sve što se kreće, i ljude i dječja kolica i beštije. Umrljan je i betonski spremnik za otpad kod "Peka", na ulazu u Bajamontijevu hrpa smeća oko koša, u Adamovoj ispod volta šut i daske.

Žurim natrag iz Palače, prema Pazaru, i kud nego preko Peristila. Pust je, tek pokoji i neizostavni Japanac. Nije gužva, pa prvi put vidim, iako je tu valjda oduvijek, zapuštenu jedinu zelenu oazu na carskom trgu! Sjaji na suncu ugažena zemlja, u kutu tek ostaci valjda ružmarina, ružna je travurina, posvuda opušci, čepovi, boce i, naravno, pseći izmet...

Tik ispod panoa Palače, na svojevrsnoj govorničkoj bini brojnih vodiča, na istok Turističkog informativnog centra TZ-a Grada Splita! Stvarno, jesu li vodiči, ili turisti, ili netko treći utarabali zelenu oazu i je li pano mogao biti na nekom puku pristupačnijem mjestu pa bi se malo ili nimalo gazilo parkić!? Tko je sve onečistio i tko nije očistio!?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 01:42