Dalmacija Split

upute građanima

Važna obavijest iz splitskog ViK-a: Stižu iznimno niske temperature, zaštitite instalacije od smrzavanja!

upute građanima

Iz splitskog Vodovoda i kanalizacije obavještavaju potrošače o nužnoj zaštiti instalacija zbog nadolazećih niskih temperatura. 

Ledeni val neće zaobići ni Dalmaciju, idući tjedan u Splitu do minus pet stupnjeva?; Ivan Šolić: Postoje naznake za polarni udar, mogle bi pucati vodovodne cijevi i uz obalu

Obavijest prenosimo u cijelosti:

S obzirom na najave iznimno niskih temperatura za sljedeći tjedan prijeko je potrebno zaštititi vodovodne instalacije od smrzavanja.  

Napominjemo, interne vodovodne instalacije čine svi cjevovodi i interni vodomjeri  iza šahte priključka (glavnog vodomjera). Za njihovo održavanje su zaduženi korisnici vodovodne usluge, te vas savjetujemo, da još jednom provjerite zaštitu svojih internih vodomjera i vodovodnih instalacija.

Potrebno je zaštiti vodovodne instalacije, prvenstveno okno vodovodnog priključka, te instalacije koje su više izložene hladnoći, kao vanjske slavine, cijevi koje su izvan objekata i u negrijanim objektima, kao što su vikendice, garaže, konobe i slično. 

Stoga molimo potrošače da poduzmu slijedeće radnje i mjere opreza:

1. Zaštite vodomjerno okno priručnim sredstvima poput: (dasaka, starih deka, tkanine, stiropora, slame,  jutenih vreća i sl.)
2. Ispuste vodu iz slavina u dvorištu i internih vodovodnih cijevi koje nisu na propisanoj dubini. 
3. U vikendicima i ostalim objektima koji se ne koriste redovito ili u kojima nitko ne stanuje, te kod odlaska na duži put, zatvore ventil iza vodomjera i ispuste vodu.
4. Također treba pripaziti na vodomjere u zgradama u podrumskim prostorijama koje nisu grijane, posebno u prostorima koji imaju nezaštićene otvore (razbijene podrumske prozore, otvore u zidovima i sl).

Naslovnica Split