Dalmacija Split

'dajte nam odgovore!'

Puljak traži da se hitno zaustavi projekt sanacije Karepovca: Građani moraju biti sigurni da nije ugroženo njihovo zdravlje

 'dajte nam odgovore!'

Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno i potpredsjednica Gradskog vijeća Splita, nakon medijskih reagiranja ravnateljice NZJZ o smradu s Karepovca, traži da se hitno zaustavi projekt sanacije Karepovca. 

Tim je povodom pisala ministru i dogradonačelnicima te jutros ide na sastanak s u Gradsku upravu, pronaći odgovore, nakon čega je najavila konferenciju za medije koju će održati danas u 11:30 sati u prostorijama stranke Pametno. 

Puljak je također uputila mail dogradonačelnicima grada Splita u kojima ih moli da hitno zaustave projekt sanacije Karepovca.

'Vidjeli smo večeras u medijima reagiranje gospođe Ninčević, ravnateljice Nastavnog zavoda za javno zdravstvo o smradu s Karepovca:

Nakon što su nas sve stručne službe do sada uvjeravale kako nema problema s izvođenjem projekta sanacije Karepovca, kako se vrše odgovarajuća mjerenja plinova i sve vrijednosti su u dozvoljenim okvirima, navodi ravnateljice su zaista uznemirujući.

Pitanja i zahtjevi koje ravnateljica postavlja u svom istupu su sasvim opravdani, neke smo i postavili na prošloj sjednici putem vijećničkih pitanja:

- dostaviti Zavodu na uvid projektnu dokumentaciju,
- dostaviti na uvid okolišnu dozvolu,
- koji plinovi se moraju mjeriti na odlagalištu, 
- koji parametri trebaju biti zadovoljeni da je zrak prve kvalitete,
- koje su mjere zaštite predviđene u slučaju prekoračenja dozvoljenih vrijednosti plinova.

Dok se sva ova pitanja i zahtjevi ravnateljice ne razjasne, objavi konačno javno sva dokumentacija, molim da hitno zaustavite projekt sanacije Karepovca.

Građani moraju biti sigurni da ovim projektom nije ugroženo njihovo zdravlje. Svaka sumnja u to, pogotovo izrečena od stručnih osoba, mora se hitno razjasniti.

Ujutro ću doći osobno u gradsku upravu i zatražiti hitan sastanak s vama kako bi se uvjerila u korake koje ćete poduzeti u rješavanju ove nove situacije.

Upit ću proslijediti i u Ministarstvo okoliša, napisala je Puljak u mailu dogradonačelnicima Splita.
 

Naslovnica Split