Dalmacija Split

odrađen je MSCT

Opara je imao manje krvarenje u lubanji: ravnatelj KBC-a otkrio nove detalje o stanju splitskog gradonačelnika

odrađen je MSCT

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, u subotu je navečer, u hitnoj službi Klinike za neurologiju KBC-a Split, primljen na bolničko liječenje. Medicinsku je pomoć zatražio zbog izražene glavobolje i vrtoglavice. Nakon dolaska u bolnicu obavljeni su osnovna dijagnostika i neurološki pregled te je odlučeno da Opara ostane na opservaciji na Firulama, a nalazi se u apartmanu na neurološkom odjelu.

Opara će na neurološkom liječenju biti zadržan nekoliko dana, prije nego što je zatražio liječničku pomoć vozio je bicikl na Marjanu

Prema bolničkim informacijama, nakon prespavane noći i medicinske skrbi, Opara je bolje.

– Gradonačelnik je zatražio pomoć zbog glavobolje i vrtoglavice, sada se osjeća dobro te će nekoliko dana biti zadržan u bolnici kako bi se obavile sve potrebne pretrage. Prerano je inače govoriti o čemu se točno radi. Rađen je MSCT i nađeno je jedno manje krvarenje unutar lubanje (intrakranijalno krvarenje). Točnu dijagnozu znat ćemo za par dana. Gradonačelnik normalno hoda, razgovara, dobro se osjeća i pozdravlja sve - kazao je prof. dr. Ivo Jurić, ravnatelj KBC-a Split.

Andro Krstulović Opara sinoć završio u bolnici: bit će zadržan na liječenju, službene obaveze preuzimaju zamjenici

Iako su novinari inzistirali na tome da im pojasni je li to krvarenje zapravo manji moždani udar, ravnatelj bolnice ponovio je formulaciju o intrakranijalnom krvarenju.

Inače, zasigurno iznenađuje informacija da je Opara završio na bolničkom liječenju jer je u svakom svom medijskom nastupu odavao dojam muškarca u dobroj fizičkoj formi, a i veliki je ljubitelj vožnje biciklom.

Kako neslužbeno doznajemo, i u subotu ujutro, dakle samo nekoliko sati prije no što je zatražio medicinsku pomoć, Opara je viđen s obitelji u šetnji Marmontovom ulicom, a poslijepodne je, navodno, vozio i bicikl po Marjanu.

Bilo kako bilo, očekivati je da će se gradonačelnik brzo i uspješno oporaviti, da će mu zdravstveno stanje biti dobro i da će se uskoro vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima, što mu od srca želimo.

Kako je Grad Split izvijestio medije, sve službene gradonačelnikove obveze raspoređene su njegovim zamjenicima Jeleni Hrgović i Ninu Veli te Grad Split nastavlja funkcionirati po svom uobičajenom rasporedu.

Naslovnica Split