Dalmacija Split

STANODAVCI, JAVITE SE

Majka hrabrost i njezina djeca traže stan u najam

STANODAVCI, JAVITE SE

Dan prije Badnjaka Slobodna Dalmacija objavila je tekst o teškoj sudbini obitelji samohrane majke Žane Barišić, njezino dvoje malodobne djece i dvadesetogodišnje kćeri Ele, studentice Filozofskog fakulteta, slijepe od rođenja.

Prošli su kroz teško obiteljsko nasilje, izbacivanje iz stanova, osjetili su muke siromaštva, nezaposlenosti, teške sudbine bližih članova obitelji, i nisu se predali, no kada im je prije nekoliko dana ponovno zaprijetilo izbacivanje iz stana, zbog nemogućnosti plaćanja posljednje stanarine, teret se činio pretežak.

Srećom, nakon objavljivanja članka većina njihovih nevolja riješena je u samo nekoliko sati, naši čitatelji dobroga srca reagirali su puno brže od očekivanog, pa se do kraja prosinca gotovo svim problemima obitelji Barišić stalo na kraj.

Puno je to više od onoga što je majka Žana očekivala. Međutim, još uvijek traže da im netko povoljno iznajmi stan, jer nezaposlenoj samohranoj majci s troje djece, od kojih je jedno slijepo, to je nemoguća misija.

Iz Grada Splita su javili kako će im plaćati stan godinu dana, no, obitelj još uvijek nije pronašla mjesto za živjeti. Bilo bi sjajno ako bi našli stan u Podstrani, Strožancu ili Žrnovnici, da najmlađi sin ostane u istoj školi. Kao dijete prošao je kroz vrlo stresne situacije, a kolege i profesori su ga jako lijepo prihvatili i majka ne bi željela da opet mijenja sredinu.

Apeliramo na iznajmljivače koji su u prilici da ustupe stan ovoj skromnoj obitelji koja bi uskoro mogla ostati bez krova nad glavom.

 

Naslovnica Split